Ένα χαριτωμένο και χαρούμενο ινδικό εστιατόριο βγαίνει στην έθνικ γευστική σκηνή και σε κερδίζει. Καλή ποιότητα, γλυκές τιμές και φιλόξενο, χαμογελαστό πνεύμα είναι τα ισχυρά του ατού.
Πίσω από αυτό το συμπαθέστατο εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία βρίσκεται μια μεγάλη παρέα που εμείς ξέρουμε μόνο ένα μέλος της, τη δημοφιλή ηθοποιό Θάλεια Ματίκα. «Μου αρέσει πάρα πολύ το καλό φαγητό και ειδικά η κουζίνα της Ινδίας αλλά και της υπόλοιπης Ασίας», μου λέει καθώς καθόμαστε στο τραπέζι με τον καναπέ πίνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί και χαζεύοντας το χώρο.
Το έντονο κόκκινο και το κίτρινο είναι τα βασικά χρώματα του μαγαζιού, μαζί με το μπλε στις καρέκλες με τις όμορφα καλλιγραφημένες τζιριτζάντζουλες στην πλάτη. Από πάνω μας καδραρισμένες πριγκίπισσες του Bollywood ντυμένες με την πολυτέλεια που συνοδεύει το ρόλο τους. Ένας γαλάζιος ελέφαντας, το σήμα κατατεθέν του «Little India», επαναλαμβάνεται ως διακοσμητικό μοτίβο παντού, από τους καταλόγους μέχρι τους τοίχους. «Τώρα που χειμωνιάζει θα βάλουμε στο τζαμωτό που περιβάλλει το μαγαζί κουρτίνες και στα τραπέζια χρυσόχρωμα τραπεζομάντιλα, τα οποία πιστεύουμε ότι θα ζεστάνουν περισσότερο το χώρο και θα ενισχύσουν τον ινδικό τόνο».
Συμφωνώ, καθώς ο ινδισμός που περιγράφει μου αρέσει. Από τη μεγάλη γκάμα των σπεσιαλιτέ που σερβίρει το «Little India» δοκίμασα αρκετά πράγματα, λιγότερο και περισσότερο πικάντικα, και σας προτείνω να μη φοβηθείτε καθόλου την κάψα, διότι προβάλλει πολύ τα αρώματα των φαγητών. Άλλωστε υπάρχει το lassi, ποτό από γιαούρτι, σαν το γνωστότερο σε εμάς αϊράν, που καταλαγιάζει τη φλόγα. Στην αρχή έρχονται τραγανότατα papadam (λεπτεπίλεπτες πιτούλες από αλεύρι ρεβιθιών) μαζί με σάλτσες γιαούρτι-δυόσμο, raita και τσάτνεϊ μάνγκο, οι οποίες ταιριάζουν και με τις γήινα γλυκο-κυμινάτες κροκέτες κρεμμυδιού onion bhahi, και με τις samosa (πιτάκια γεμισμένα με λαχανικά ή κιμά).
Στα σίγουρα προτείνω τις πολύ γευστικές μπάμιες spicy okra στην κόκκινη σάλτσα τους με κρεμμύδι, σκορδάκι και τζίντζερ και το κλασικό aloo gobi, όπου κουνουπίδι, πατάτες και τζίντζερ συναντιούνται σε έναν απαλό και πολύ γευστικό συνδυασμό. Το φουντουκάτο pilau με μπασμάτι και σαφράν όπως και τα γευστικότατα, ψημένα σε φούρνο ταντούρι ψωμάκια naan είναι ωραία συνοδεία για τα διάφορα μαγειρευτά και ψητά κρεατικά. Τα naan μάλιστα τα βρίσκεις σε πολλές γεύσεις και διαλέγεις ανάμεσα σε σκόρδο, τσίλι, τυρί, κιμά ή ακόμη και γλυκό. Το τζιντζεράτο λαδερό αρνάκι karahi, το όλο φρεσκάδα πιπεριάς κοκκινιστό jalfrezi και το απαλό, γλυκοφάγωτο και κρεμώδες κοτόπουλο tikka massala είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί τους. Τέλος, το ψημένο στον ειδικό φούρνο κοτόπουλο tandoori, με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που παίρνει από τη μαρινάδα, σερβίρεται πολύ ελκυστικά με τσάτνεϊ μάνγκο.