Bierkeller: Mιλώντας... αμερικανο-αυστριακά

Το ψαγμένο κι ενημερωμένο beer restaurant της Νέας Κηφισιάς ανανεώνει την κουζίνα του με αμερικανικές σπεσιαλιτέ.

Bierkeller: Mιλώντας... αμερικανο-αυστριακά

Το ψαγμένο κι ενημερωμένο beer restaurant της Νέας Κηφισιάς ανανεώνει την κουζίνα του με αμερικανικές σπεσιαλιτέ.

Bierkeller: Mιλώντας... αμερικανο-αυστριακά - εικόνα 1

Είναι μεν χρωμα- τισμένο­ γερμανικά και αυστριακά από τη δημιουργία του, αλλά το ζεστό beer restaurant προσφάτως πρόσθεσε στο μενού του κάποιες αμερικάνικες πινελιές. Όπως η κλασική σαλάτα coleslaw, με λάχανο, ψιλοκομμένο σέλερι, μήλο, κρεμμύδι, μαϊντανό και χειροποίητη μαγιονέζα, που συνοδεύει και δροσίζει πολύ ωραία τα κρέατα. ειδικά όταν πρόκειται για ένα όμορφα πικάντικο­ chilli con carne με μοσχαρίσιο κιμά, καρότα, πιπεριές, σέλινο­ και κόκκινα φασόλια πάνω σε νόστιμες χειροποίητες τορτίγιες.
Πολύ­ ωραίο είναι επίσης και το Monster burger (γύρω στα 300 γρ.) από μοσχαρίσιο αλλά και λίγο χοιρινό κιμά­ σε πολύ καλό μπριοσέ ψωμάκι μαζί με λαχανικά, τυρί, τραγανό μπέικον και τηγανητές πατάτες – σε κερδίζει με την πληθωρική γεύση του. Το rib eye οφείλει την άγρια νοστιμιά του στο μαρινάρισμα σε κομμάτια καρπού κακάο. Το χοιρινό σνίτσελ με ωραίο τραγάνισμα στην κρούστα του είναι από τα φαγητά που θα ταιριάξουν απόλυτα με όποια μπίρα επιλέξετε από τη μεγάλη ποικιλία του καταλόγου, ενώ το καλύτερο έδεσμα που δοκίμασα –κι επίσης τρελαίνεται για μπίρα– ήταν η απίθανα ζουμερή πανσέτα με κρακελαριστή πετσούλα-ζημιά. Τα γλυκά της ημέρας, τέλος, ήταν πλούσια black forest κι ελαφριά τούρτα λεμόνι.

Ιλισίων 26, Νέα Κηφισιά, 2106251536.

3 ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑς ΑΡΕΣΑΝ

Bierkeller: Mιλώντας... αμερικανο-αυστριακά - εικόνα 2

Monster burger
Μόλις σου το σερβίρουν κατανοείς απόλυτα το όνομά του: ένας... ιπτάμενος δίσκος που μόνο ένα άτομο δυσκολεύεται να τον φάει. Τιμήστε τον, λέει!

Bierkeller: Mιλώντας... αμερικανο-αυστριακά - εικόνα 3

Schweinshaxe
Το λιμπίζεσαι έτσι που το βλέπεις αυτό το βαυαρέζικο κότσι. Σιγοψήνεται επί τρεισήμισι ώρες στο φούρνο με μαύρη μπίρα και μπαχαρικά και είναι ιδανικό για μεγάλη παρέα.

Bierkeller: Mιλώντας... αμερικανο-αυστριακά - εικόνα 4

Schnitzel
Είτε μοσχαρίσια, όπως το θέλει η βιενέζικη παράδοση, είτε χοιρινά, τα σνίτσελ του «Bierkeller» έρχονται προσεκτικά τηγανισμένα, σε μεγάλες μερίδες και με αρκετές γαρνιτούρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.