Το ψαγμένο κι ενημερωμένο beer restaurant της Νέας Κηφισιάς ανανεώνει την κουζίνα του με αμερικανικές σπεσιαλιτέ.
Είναι μεν χρωμα- τισμένο γερμανικά και αυστριακά από τη δημιουργία του, αλλά το ζεστό beer restaurant προσφάτως πρόσθεσε στο μενού του κάποιες αμερικάνικες πινελιές. Όπως η κλασική σαλάτα coleslaw, με λάχανο, ψιλοκομμένο σέλερι, μήλο, κρεμμύδι, μαϊντανό και χειροποίητη μαγιονέζα, που συνοδεύει και δροσίζει πολύ ωραία τα κρέατα. ειδικά όταν πρόκειται για ένα όμορφα πικάντικο chilli con carne με μοσχαρίσιο κιμά, καρότα, πιπεριές, σέλινο και κόκκινα φασόλια πάνω σε νόστιμες χειροποίητες τορτίγιες.
Πολύ ωραίο είναι επίσης και το Monster burger (γύρω στα 300 γρ.) από μοσχαρίσιο αλλά και λίγο χοιρινό κιμά σε πολύ καλό μπριοσέ ψωμάκι μαζί με λαχανικά, τυρί, τραγανό μπέικον και τηγανητές πατάτες – σε κερδίζει με την πληθωρική γεύση του. Το rib eye οφείλει την άγρια νοστιμιά του στο μαρινάρισμα σε κομμάτια καρπού κακάο. Το χοιρινό σνίτσελ με ωραίο τραγάνισμα στην κρούστα του είναι από τα φαγητά που θα ταιριάξουν απόλυτα με όποια μπίρα επιλέξετε από τη μεγάλη ποικιλία του καταλόγου, ενώ το καλύτερο έδεσμα που δοκίμασα –κι επίσης τρελαίνεται για μπίρα– ήταν η απίθανα ζουμερή πανσέτα με κρακελαριστή πετσούλα-ζημιά. Τα γλυκά της ημέρας, τέλος, ήταν πλούσια black forest κι ελαφριά τούρτα λεμόνι.
Ιλισίων 26, Νέα Κηφισιά, 2106251536.
3 ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑς ΑΡΕΣΑΝ
Monster burger
Μόλις σου το σερβίρουν κατανοείς απόλυτα το όνομά του: ένας... ιπτάμενος δίσκος που μόνο ένα άτομο δυσκολεύεται να τον φάει. Τιμήστε τον, λέει!
Schweinshaxe
Το λιμπίζεσαι έτσι που το βλέπεις αυτό το βαυαρέζικο κότσι. Σιγοψήνεται επί τρεισήμισι ώρες στο φούρνο με μαύρη μπίρα και μπαχαρικά και είναι ιδανικό για μεγάλη παρέα.
Schnitzel
Είτε μοσχαρίσια, όπως το θέλει η βιενέζικη παράδοση, είτε χοιρινά, τα σνίτσελ του «Bierkeller» έρχονται προσεκτικά τηγανισμένα, σε μεγάλες μερίδες και με αρκετές γαρνιτούρες.