Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης

Μεγάλη εφεύρεση η πίτσα, κι εν Αθήναις όλο κι εξελίσσεται, έχοντας αποκτήσει πολλούς φανατικούς. Ιδού τέσσερις διευθύνσεις για δημιουργίες με ωραίο, τραγανό, λεπτό και μυρωδάτο ζυμάρι και καλοδιαλεγμένα toppings που σου κλέβουν την καρδιά.

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης

Μεγάλη εφεύρεση η πίτσα, κι εν Αθήναις όλο κι εξελίσσεται, οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που τα pizza bars και τα ιταλικά εστιατόρια που ξέρουν τα μυστικά της έχουν αποκτήσει πολλούς φανατικούς. Ιδού τέσσερις διευθύνσεις για δημιουργίες με ωραίο, τραγανό, λεπτό και μυρωδάτο ζυμάρι και καλοδιαλεγμένα toppings που σου κλέβουν την καρδιά.

Vespa Rossa

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 1

Ο Κώστας Τσίγκας στο καλαίσθητο ιταλικό του εστιατόριο στο Παγκράτι χωρίζει τις προτάσεις του σε pizza rossa και bianca (χωρίς ντομάτα δηλαδή). Από τη μια έχεις μια ωραία marinara ή μια ντοματένια πίτσα με… κεφτεδάκια και ρίγανη, και από την άλλη μια που συνδυάζει τρούφα, μανιτάρια και σπεκ ή έναν πλούσιο συνδυασμό με πατάτα καπνιστό χοιρινό και δεντρολίβανο. Άντε μετά να διαλέξεις.

Capanna

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 2

Αυτό το δημοφιλές κολωνακιώτικο στέκι ήταν από τα πρώτα που ανανέωσαν το σκηνικό της πίτσας στην πόλη. Σε ένα χώρο ζεστό, όμορφο, με απλή ξύλινη επίπλωση και το κεραμικό πλακάκι ν’ ανεβαίνει στον τοίχο, έκανε αμέσως σουξέ, και συνεχίζει ανάλογα, εκεί, στη συμβολή της πεζοδρομημένης Χάρητος και της Πλουτάρχου.

Cantinetta

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 3

Στο εστιατόριο του σινεφίλ Τάκη Βερέμη στη Γλυφάδα την πίτσα σου την χαίρεσαι κάτω από το βλέμμα του Ντε Νίρο, ο οποίος «επιβλέπει» σε ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο στον τοίχο. Ψημένη στον πετρόφουρνο, με λογιών-λογιών υλικά (μανιτάρια και γκορκοντζόλα μπρόκολο, αβγό, ντοματίνια, και ούτω καθεξής) έχει ωραία ζύμη που θυμίζει λεπτό, τραγανό ψωμί. Ακόμη και μόνη της -όχι ότι θα τη δοκιμάσεις μόνη της αλλά λέμε τώρα- έχει περισσή νοστιμιά.

Cosa Nostra

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 4

Δεν είναι μόνο ότι έχει ωραία πίτσα. Είναι ότι της φτιάχνει το απόλυτο σκηνικό ιταλιάνικου ristorante. Το ψηφίζεις άνετα ως ένα από τα πιο γοητευτικά μαγαζιά της Αθήνας, έτσι που είναι γεμάτο απίστευτες διακοσμητικές λεπτομέρειες, συλλεκτικά κομμάτια ανάμεσα στα οποία δύο μοναδικά highlights: το φοβερό κουρείο στο υπόγειο και το απίθανο τζουκμπόξ, ασορτί με το Σινάτρα που έχεις στα αυτιά.  

Περισσότερες πληροφορίες

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.