«Vintage» καλαίσθητο και φινετσάτο

Με πολύ καλή κολεξιόν στην κάβα του και τη δυνατότητα να πιεις πάνω από εκατό κρασιά με το ποτήρι, το wine bar της Μητροπόλεως είναι οινοφιλικό place to be.

«Vintage» καλαίσθητο και φινετσάτο

Με πολύ καλή κολεξιόν στην κάβα του και τη δυνατότητα να πιεις πάνω από εκατό κρασιά με το ποτήρι, το wine bar της Μητροπόλεως είναι οινοφιλικό place to be.

«Vintage» καλαίσθητο και φινετσάτο - εικόνα 1

Το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά, από τα δρύινα βαρέλια με τις σαμπανιέρες πάνω τους, ότι αυτό το μέρος είναι αφιερωμένο στο κρασί. Ωραίο, ιστορικό κτίριο της Αθήνας, vintage το ίδιο, ονοματίζει πολύ εύστοχα το νέο wine bar της Μητροπόλεως. Όμορφο μέρος, που φοράει τα καλά του, με πολυελαίους και μάρμαρα και η καρδιά του εδράζεται σε μια εντυπωσιακή κλιματιζόμενη κάβα, όπου ξεκουράζονται 230 ελληνικές και ξένες ετικέτες. Επάνω, σε χώρο που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, θα χαίρεστε ένα εντυπωσιακό τραπέζι φτιαγμένο από κομμένο στη μέση κορμό έλατου.

Η μεγάλη μαγκιά του «Vintage» είναι η χρήση του συστήματος Coravin για σερβίρισμα με το ποτήρι: μια πολύ λεπτή βελόνα τρυπάει το φελλό και μέσω αυτής χύνεται το κρασί χωρίς να ανοίγει η φιάλη, οπότε μπορείτε να πιείτε ακόμη και πολύ σπουδαία κρασιά που αλλιώς θα ήταν δύσκολο λόγω κόστους. Τα κρασιά που σερβίρονται σε ποτήρι είναι 120 (!) αυτήν και αυξάνονται… Από τα εδέσματα ξεχώρισα τον εξαιρετικό μαρινάτο σολομό, το πεντανόστιμο ιβηρικό χοιρινό, το Black Angus rib eye, την γκοργκοντζόλα και ακόμη ένα ωραίο κατσικίσιο τυρί. Οι τραγανές, τηγανητές αλά Blumenthal πατάτες ενδιαφέρουσες, αλλά ακριβές.

Περισσότερες πληροφορίες

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.