«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο

Ένα όμορφο εστιατόριο με πρωτότυπη κεντρική ιδέα στη Νέα Ερυθραία, το οποίο βάζει ποιοτικά στάνταρντ σε ένα ­δημοφιλές κρέας.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο

Ένα όμορφο εστιατόριο με πρωτότυπη κεντρική ιδέα στη Νέα Ερυθραία, το οποίο βάζει ποιοτικά στάνταρντ σε ένα ­δημοφιλές κρέας.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 1

Πολύ θα ήθελα να υπάρχει στη γειτονιά μου ένα «Rico’s»: να τρώω όποτε θέλω εκεί ωραίες σπεσιαλιτέ με κοτόπουλο και φανταστικές τηγανητές πατάτες ή να μου τις φέρνουν στο σπίτι. Το μαγαζί λειτουργεί με τη λογική αλυσίδας εστιατορίων, αλλά έχει ψυχή και καλό γούστο. Το στιλ του είναι θερμό βιο­μηχανικό, μοντέρνο και πολύ φιλόξενο, με όμορφες American καρέκλες, λευκό πλακάκι, ανοιχτή κουζίνα. Στο έμπα του δεσπόζουν δύο όμορφες rotisserie. Εκεί ψήνονται ολόκληρα τα φρέσκα κοτόπουλα (Νιτσιάκου) που προηγουμένως έχουν μαριναριστεί, οπότε ακόμη και το στήθος τους είναι τρυφερό, νόστιμο και με τραγανή πέτσα.

Το μενού εστιάζει στην κότα με αρκετές παραλλαγές. Το παναρισμένο με παρμεζάνα φιλέτο είναι εξόχως τραγανό και νόστιμο. ο πουρές του θέλει λίγη δουλειά στη γεύση, αλλά με τις πατάτες curly να παιχνιδίζουν με το τραγάνισμά τους έχει ενδιαφέρον. Υπάρχει επίσης το Curry Madras, όπου το ζουμερό κοτόπουλο σοτάρεται με κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα και κάρι και σερβίρεται με ελαφρώς πικάντικο ρύζι. Σημειώστε ότι φτιάχνουν επιτόπου ωραία δική τους τορτίγια για μπουρίτο και φαχίτας, αλλά μπορείτε να τη φάτε και αντί άρτου. Στην γκάμα τους υπάρχουν και κάποια άλλα κρέατα, όπως μοσχαρίσιο burger, rib eye και χοιρινά μπριζολάκια λαιμού.

Με τίποτα μη χάσετε τη βελούδινη κρεμ μπριλέ και την πληθωρική σοκολατόπιτα με παγωτό. Πήγα, τέλος, και στα παρασκήνια, όπου αφενός χάρηκα τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με θέμα εκτροφεία και κοτόπουλα –με διάχυτη αύρα αμερικάνικων ’50s– που θα μου άρεσαν κάπου πιο μπροστά στο μαγαζί και αφετέρου διαπίστωσα την πάστρα των χώρων αποθήκευσης.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 2

Burger κοτόπουλου Πολύ καλοφτιαγμένο, ζουμερό και με άφθονα μυρωδικά, έχει ως επιπλέον προσόν ένα ωραίο homemade ψωμάκι ζυμωμένο με πατάτα^ οι φρέσκες τηγανητές πατάτες που το συνοδεύουν ζημιά.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 3

Πατάτες curly Μέγας πειρασμός αυτές οι φίνες κορδέλες τηγανητής πατάτας με τη φλούδα τους. Τραγανές και ντελικάτες, φρεσκοτηγανίζονται κι έρχονται με λιωμένο τσένταρ, ντομάτα και μπέικον.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 4

Empanadas Λατινοαμερικάνικα πιτάκια με στεγνή, αφράτη και τραγανή ζύμη γεμισμένα με κοτόπουλο, παρμεζάνα και μυρωδικά. Ωραιότατα με sour mustard ή καυτερή σος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.