Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe»

Αλλαγές στην κουζίνα: την επιμέλεια του καινούργιου μενού του μινιμαλιστικού εστιατορίου της Κηφισιάς ανέλαβε πρόσφατα ο Χρόνης Δαμαλάς.

Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe»

Αλλαγές στην κουζίνα: την επιμέλεια του καινούργιου μενού του μινιμαλιστικού εστιατορίου της Κηφισιάς ανέλαβε πρόσφατα ο Χρόνης Δαμαλάς.

Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe» - εικόνα 1

Έχει μόλις μερικούς μήνες που το μινιμαλιστικής αισθητικής «Τοmoe» –το οποίο δανείστηκε το όνομά του από ένα ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών (κάτι ανάλογο του yin yang)– άνοιξε τις πόρτες του δυο βήματα από τη Χαριλάου Τρικούπη, o Οκτώβριος όμως έφερε ενδιαφέρουσες αλλαγές στις... εσωτερικές του ισορροπίες. Το team της μπάρας παραμένει ίδιo (την λίστα υπογράφει πάντα ο Αχιλλέας Καραουλάνης) έχοντας ενδιαμέσως εμπλουτίσει το κοκτεϊλικό ρεπερτόριο του κηφισιώτικου εστιατορίου, αλλά το ενεργειακό πεδίο της κουζίνας επαναφορτίστηκε.

Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe» - εικόνα 2

Ο Χρόνης Δαμαλάς έχει πλέον την επιμέλεια του μενού, σεφ είναι ο Παναγιώτης Φλάκας, και η νέα κάρτα έχει μόλις τεθεί σε ισχύ, προτείνοντας πολλές παρτίδες σούσι και πιάτα όπως η τεμπούρα με βασιλικό καβούρι, sishο και μανιτάρια enoki, το λαβράκι στον ατμό με black bean sauce, τζίντζερ και σχινόπρασο, τραγανές μπουκιές τσιπούρας μαγειρεμένες με σάκε και σόγια κ.α. Καινούργιο στιλ έχουν από ό,τι μάθαμε και τα γλυκά, όπως η κρεμ μπριλέ με πράσινο τσάι ή τα κάστανα με γιαπωνέζικο ουίσκι, καραμελωμένα μήλα και μπισκότα αμυγδάλου. Είναι σαφώς ωραία αυτή η εξέλιξη, και σύντομα θα σας έχουμε αναλυτική γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.