Τα αφιερώματα στις τοπικές σπεσιαλιτέ συνεχίζονται στο μπουφέ του εστιατορίου του «Hilton», με την κουζίνα να «δένει» από τις 16 έως τις 25/10 στο νησί της Αφροδίτης.
Χαλούμι και σεφταλιές συναντά κανείς αρκετά συχνά σε αθηναϊκά εστιατόρια, ενώ που και που κυκλοφορούν και κούπες ή αφέλια. Ε, στο «Βυζαντινό» έχουν σκοπό να μας θυμίσουν/συστήσουν και τα βαζάνια (μελιτζάνες) γιαχνί, τα λουβιά (μαυρομάτικα φασόλια) με λάχανα, τις αντιναχτές πατάτες, το πιλάφι με ποσυρτή (κρασάτο καπνιστό μπέικον), τις φακές μουτζέντρα, που είναι, ας πούμε, το κυπριακό φακόρυζο, και τα αρκατένα, κουλούρια που ζυμώνονται με προζύμι από αφρό ρεβιθιών. Με τον executive chef του «Hilton Αθηνών» Κώστα Αθανασίου να συνεργάζεται με τον συνάδελφό του από το «Hilton» της Λευκωσίας Στέλιο Στυλιανό σ’ αυτό το αφιέρωμα του ξενοδοχείου, στο μπουφέ θα βρείτε να εναλλάσσονται από τις 16 έως τις 25/10 γύρω στις πενήντα χαρακτηριστικές κυπριακές συνταγές που. Με το ανάλογο γλυκό φινίρισμα: στη γωνιά των επιδορπίων θα συναντήσετε τα γνωστά σιροπάτα «δάκτυλα κυριών», καθώς επίσης και κυπριακό χαλβά, αναρότουρτα -αναρή είναι το ανθότυρο, και θα την συναντήσετε και στα πουρέκια-, σουτζούκο (ένα «λουκάνικο» από μουσταλευριά), μαχαλεπί και άλλα πολλά. Ο μπουφές κοστίζει € 38 το άτομο, ενώ με κατανάλωση € 40 δικαιούται κανείς δωρεάν πάρκινγκ.