Κυπριακή κουζίνα στο μπουφέ του «Βυζαντινού»

Τα αφιερώματα στις τοπικές σπεσιαλιτέ συνεχίζονται στο μπουφέ του εστιατορίου του «Hilton», με την κουζίνα να «δένει» από τις 16 έως τις 25/10 στο νησί της Αφροδίτης.

Κυπριακή κουζίνα στο μπουφέ του «Βυζαντινού»

Τα αφιερώματα στις τοπικές σπεσιαλιτέ συνεχίζονται στο μπουφέ του εστιατορίου του «Hilton», με την κουζίνα να «δένει» από τις 16 έως τις 25/10 στο νησί της Αφροδίτης.

Κυπριακή κουζίνα στο μπουφέ του «Βυζαντινού» - εικόνα 1

Χαλούμι και σεφταλιές συναντά κανείς αρκετά συχνά σε αθηναϊκά εστιατόρια, ενώ που και που κυκλοφορούν και κούπες ή αφέλια. Ε, στο «Βυζαντινό» έχουν σκοπό να μας θυμίσουν/συστήσουν και τα βαζάνια (μελιτζάνες) γιαχνί, τα λουβιά (μαυρομάτικα φασόλια) με λάχανα, τις αντιναχτές πατάτες, το πιλάφι με ποσυρτή (κρασάτο καπνιστό μπέικον), τις φακές μουτζέντρα, που είναι, ας πούμε, το κυπριακό φακόρυζο, και τα αρκατένα, κουλούρια που ζυμώνονται με προζύμι από αφρό ρεβιθιών. Με τον executive chef του «Hilton Αθηνών» Κώστα Αθανασίου να συνεργάζεται με τον συνάδελφό του από το «Hilton» της Λευκωσίας Στέλιο Στυλιανό σ’ αυτό το αφιέρωμα του ξενοδοχείου, στο μπουφέ θα βρείτε να εναλλάσσονται από τις 16 έως τις 25/10 γύρω στις πενήντα χαρακτηριστικές κυπριακές συνταγές που. Με το ανάλογο γλυκό φινίρισμα: στη γωνιά των επιδορπίων θα συναντήσετε τα γνωστά σιροπάτα «δάκτυλα κυριών», καθώς επίσης και κυπριακό χαλβά, αναρότουρτα -αναρή είναι το ανθότυρο, και θα την συναντήσετε και στα πουρέκια-, σουτζούκο (ένα «λουκάνικο» από μουσταλευριά), μαχαλεπί και άλλα πολλά. Ο μπουφές κοστίζει € 38 το άτομο, ενώ με κατανάλωση € 40 δικαιούται κανείς δωρεάν πάρκινγκ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.