«Κεχριμπάρι»: τσιπουράκι με άρωμα γειτονιάς

Δύο αδέρφια σε υποδέχονται στο πολύχρωμο, παρεΐστικο «σπιτικό» τους στην Πεύκη με γεμάτα ποτήρια και ένα φουλ του μεζέ στο χέρι.

«Κεχριμπάρι»: τσιπουράκι με άρωμα γειτονιάς

Δύο αδέρφια σε υποδέχονται στο πολύχρωμο, παρεΐστικο «σπιτικό» τους στην Πεύκη με γεμάτα ποτήρια και ένα φουλ του μεζέ στο χέρι.

«Κεχριμπάρι»: τσιπουράκι με άρωμα γειτονιάς - εικόνα 1

Έχει κάτι το όμορφα «σπιτίσιο» αυτό το μικρό, παρεΐστικο στέκι γειτονιάς με τα χαρούμενα χρώματα, τους πίνακες που ήρθαν από την Κίνα, το Βιετνάμ και την Αφρική και αξίζει να τους χαζέψεις, τις νοσταλγικές παλιές διαφημίσεις (Λαχείον Συντακτών, Sante κ.ά.) και τα βιβλία στα ράφια. Έχει επίσης ένα ξύλινο ντεκ απέναντι από τα πεύκα της Πεύκης.
Στο «Κεχριμπάρι» ρακή, τσίπουρο και κρασί έχουν για συνοδεία νόστιμη παστουρμαδόπιτα, καλοτηγανισμένα, μυρωδάτα κεφτεδάκια που σερβίρονται με λίγο τζατζίκι και πραγματικά ωραίο σύγκλινο, μια πλούσια σαλάτα με λόλα, ρόκα, μαρούλι, αγκινάρα, λιαστή ντομάτα, λούζα, παρμεζάνα και dressing μελιού και ακόμη αρκετά μεζεδάκια στεριάς και θαλάσσης. Μόνο τα κασιώτικα ντολμαδάκια δεν ήταν επιτυχημένα το βράδυ που πήγαμε –το ρύζι θα έπρεπε να κρατάει έστω λίγο στο δόντι– και το γεγονός ότι τα σερβίρισαν ζεστά δεν τα βοηθούσε ιδιαίτερα. Οι τιμές στο «Κεχριμπάρι» είναι πολύ λογικές (πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, απ’ ό,τι έμαθα, τις μείωσαν κι άλλο), ενώ σύντομα τα παρασκευοσάββατα θα έχουν και ακομπανιαμέντο ζωντανής μουσικής: παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.