Αλλόκοτο

Αλά βολιώτικο τσιπουράδικο ή αλά καφενείο του άλλοτε; Όπως και να το περιγράψεις, το τρωγοπίνειν σ’ αυτό το λιτό, φιλικό στέκι στα Βριλήσσια κρύβει τις εκπλήξεις του. Κι είναι ωραίο.

Αλλόκοτο

Αλά βολιώτικο τσιπουράδικο ή αλά καφενείο του άλλοτε; Όπως και να το περιγράψεις, το τρωγοπίνειν σ’ αυτό το λιτό, φιλικό στέκι στα Βριλήσσια κρύβει τις εκπλήξεις του. Κι είναι ωραίο.

Αλλόκοτο - εικόνα 1

«Επαναλήψεις δεν παίζουν, το σέρβις είναι αργό και αν κάτι δεν σας αρέσει, σας το αλλάζουμε». Αυτά είπε ο Γιάννης εν είδει συστάσεων στο τσιπουράδικο «Αλλόκοτο», που στήνει τραπέζια στο πεζοδρόμιο δίπλα στο παρκάκι της Αγίας Ελευθερίας στα Βριλήσσια, αφήνοντας ένα δωρικό κατάλογο τυπωμένο σε μια κασετίνα Καρέλια. Το μόνο που χρειάστηκε να δούμε ήταν πως το τσίπουρο με μεζέ κοστίζει € 4,50. Στην πρώτη γύρα ήρθαν ωραία κρητικά παξιμάδια με πεκορίνο του Κωσταρέλλου, γυαλιστερές φρεσκότατες, αλίπαστα και πατατοσαλάτα, και μετά, στο refill, χταπόδι με δικά τους τουρσάκια, γαριδούλες τηγανητές, σαλάχι, μύδια κελυφωτά...
Η αλληλουχία ταιριάζει ωραία με το τσίπουρο, με οξύτητες και μπόλικο αλάτι στα μικρά πιατάκια (όντως σε μέγεθος μεζέ), που τελικά κυκλοφορούν πιο γρήγορα από την αρχική δήλωση και η αύρα είναι φιλική, σε ρυθμό παλιού καφενείου ή βολιώτικου τσιπουράδικου. Αν προχωρήσεις μερικά ποτηράκια παρακάτω, ανάλογα με την ημέρα, θα βρεις χέλια, ζαργάνες, γόπες σαβόρο και άλλα μερακλίδικα, ενώ στην περίπτωση που προτιμήσεις μπίρα ανάμεινε χωριάτικο λουκάνικο και πομάκικο σουτζουκάκι. Αυτοί αποφασίζουν, όμως είναι ωραία φάση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.