Τσίπουρο Τσιλιλή

Το τσίπουρο έχει εξελιχτεί τόσο πολύ, που στέκεται άνετα δίπλα στην γκράπα. Τα αποστάγματα Τσιλιλή μας γοητεύουν και βάζουν καινά δαιμόνια πρωτότυπων απολαύσεων.

Τσίπουρο Τσιλιλή

Το τσίπουρο έχει εξελιχτεί τόσο πολύ, που στέκεται άνετα δίπλα στην γκράπα. Τα αποστάγματα Τσιλιλή μας γοητεύουν και βάζουν καινά δαιμόνια πρωτότυπων απολαύσεων.

Τσίπουρο Τσιλιλή - εικόνα 1

Από το 1988 που επιτράπηκε η παραγωγή τσίπουρου στην Ελλάδα από επίσημες αποσταγματοποιίες μέχρι σήμερα, αυτό το αγαπημένο ελληνικό απόσταγμα έχει κάνει άλματα. είναι διαδεδομένο και δημοφιλές στην ελληνική επικράτεια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερά μας. Η ιστορία του ακολουθεί ­βίους παράλληλους με την γκράπα και η Αποσταγματοποιία Τσιλιλή έχει παίξει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Το καλοφτιαγμένο τσίπουρο είναι ένα ποτό με διεθνείς φιλοδοξίες και δυνατότητες – και προφανώς η μοίρα του δεν το περιορίζει σε συνοδευτικό μεζέδων. Tουλάχιστον όταν μιλάμε για τα αποστάγματα (ολόκληρου) σταφυλιού, τους εξευγενισμένους «αδερφούς» του τσίπουρου. Η απόσταξη του συνόλου της σταφυλομάζας, χωρίς το διαχωρισμό του μούστου, δίνει ένα αποτέλεσμα με έντονα και καθαρά αρώματα αλλά και πολύπλοκη δομή στο στόμα­. ­Συνηθίζεται δε να παράγεται από σταφύλια μόνο μιας ποικιλίας, για να εκφράζει τα πρωτογενή αρώματά­ της. Η περίπτωση του εξαιρετικού Μοσχάτου Αμβούργου Τσιλιλή είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές. Μια αλήθεια που μόλις τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε, ωστόσο, είναι ότι το τσίπουρο μπορεί να συνοδεύσει άνετα δημιουργίες υψηλής κουζίνας: μια γευσιγνωσία τσίπουρου Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο με εξαιρετικές δημιουργίες του Νίκου Καραθάνου στη «Hytra» πριν από λίγο καιρό με έπεισε γι’ αυτό. Επίσης είναι εξαιρετική βάση για τη δημιουργία πρωτότυπων κοκτέιλ, όπως αυτά που έφτιαξε ο bartender της «Hytra» Γιάννης Κοροβέσης. Το τσίπουρο, τέλος, παλαιώνει και το πέντε ετών Dark Cave (με χρυσό μετάλιο σε διεθνή δια­γωνισμό) είναι τόσο πολυσύνθετο όσο μια καλή παλαιωμένη γκράπα.

Με τον κόκορα της «Hytra»

Τσίπουρο Τσιλιλή - εικόνα 2

Η ελαφρώς πικάντικη, πληθωρική γεύση του τσίπουρου Τσιλιλή ταιριάζει γάντι με τον εξαιρετικό ζουμερό κόκορα, τα τραγανά, αφράτα τσιπς από την πέτσα του και τις πατάτες-ψευδαίσθηση!

Digestif και aperitif

Ο Γιάννης Κοροβέσης πετυχαίνει ένα φοβερά ισορροπημένο digestif με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και λικέρ μαστίχα Ομηρικό, 12άρι Metaxa και Underberg. Το aperitif του με Elderflower, Amaro Averna, σόδα και φλούδα γκρέιπφρουτ είναι επίσης μια σπιρτόζικη δημιουργία που φυσάει.

Μοσχάτο Αμβούργου Τσιλιλή

Ευωδιές νεραντζιού και περγαμόντου αλλά και λευκόσαρκου ροδάκινου, ξηρού βερίκοκου, τριαντάφυλλου και δυόσμου. Ένα μεγάλο απόσταγμα με απαλό αλκοόλ, φρουτώδη γεύση κι επίγευση τριαντάφυλλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.