Το «Princess» στο Καραβοστάσι Λακωνίας

Μια πολύ αξιόλογη πρόταση από τον Γιάννη Μπαξεβάνη με ελληνικό γευστικό πρόσημο και σύγχρονη γευστική αντίληψη, που αξιοποιεί όμορφα (και) τα προϊόντα της περιοχής.

Το «Princess» στο Καραβοστάσι Λακωνίας

Μια πολύ αξιόλογη πρόταση από τον Γιάννη Μπαξεβάνη με ελληνικό γευστικό πρόσημο και σύγχρονη γευστική αντίληψη, που αξιοποιεί όμορφα (και) τα προϊόντα της περιοχής.

Το «Princess» στο Καραβοστάσι Λακωνίας - εικόνα 1

O Γιάννης Μπαξεβάνης μπορεί να περνάει το καλοκαίρι του για άλλη μια φορά στην Ελούντα –το «Ferryman», το οποίο φέτος έχει στήσει ένα μέρος της κουζίνας του στο πεζοδρόμιο είναι πολύ δυνατή περίπτωση–, πλην όμως βάζει την μαγειρική πινελιά του, μεταξύ άλλων, και στο Καραβοστάσι Λακωνίας, υπογράφοντας το μενού του εστιατορίου του «Princess Kyniska Suites» της Αλέκας και του Πάνου Μαζαράκη. Το εστιατόριο «Princess», που βλέπει από το μεγάλο, λευκοντυμμένο μπαλκόνι του τον κόλπο –το επισκέφτηκα μια βραδιά με γεμάτο φεγγάρι κι ήταν στα αλήθεια μαγική η θέα–, είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη^ ισορροπώντας ανάμεσα στο οικείο και το απροσδόκητο, όντως ανεβάζει το γευστικό επίπεδο της περιοχής, κι από ό,τι φαίνεται τραβάει και αρκετό εκτός του ξενοδοχείου κοινό. Από όσα μας πρότεινε ο νεαρός σεφ και εδώ και καιρό συνεργάτης του Γιάννη Μπαξεβάνη Γιώργος Μαργαρώνης ξεχώρισα το ζουμερό καλαμάρι, γεμιστό με μαστέλο και κόκκινο πιπεριά, σερβιρισμένο πάνω σε ντομάτα με κρίταμο, κρεμμυδάκι και δυόσμο, το χοιρινό, γεμιστό με καβουρμά, συνοδευόμενο με χαλούμι και σύκο, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα πιάτα με τοπικές νότες, όπως το ωραία εκτελεσμένο ριζότο με πορτοκάλι και σαφράν και οι γκόγκες με καπνιστό κόκορα και γραβιέρα Μονεμβασιάς. Κι η κολοχτύπα με σιουφιχτά μακαρόνια είναι ένα ωραίο πιάτο, αν και προσωπικά θα ήθελα λιγότερο έντονη την παρουσία της ντομάτας –σκεπάζει λίγο το θαλασσινό στοιχείο. Η σφαίρα σοκολάτας με κεράσι και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και αλμυρή σάλτσα καραμέλας είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό από τα επιδόρπια, πλην όμως θα σας έλεγα να δοκιμάσετε την ελαφριά, ιδιαίτερα γοητευτική και πιο ελληνική μους γιαουρτιού με κερήθρα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Εκτός του a la carte, προτείνεται μενού γευσιγνωσίας (τρία ορεκτικά, δύο κυρίως πιάτα και ένα επιδόρπιο) με € 45 το άτομο.
Princess Kyniska Suites, Καραβοστάσι Λακωνίας, 2732083410.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.