Το μενού της… Αθηνάς Παλλάδος

Μια οικονομική γευστική πρόταση του «Grecotel Pallas Athena» για όσους κυκλοφορούν αυτό το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Το μενού της… Αθηνάς Παλλάδος

Αυτό το καλοκαίρι το «Pallas Athena Restaurant» έχει να προτείνει σε όσους κυκλοφορούν είτε μεσημέρι είτε βράδυ στο κέντρο της πόλης ένα μεσογειακό set menu νόστιμο και οικονομικό (με € 22 το άτομο). Στο εστιατόριο του πρώτου oρόφου του ξενοδοχείου της Grecotel που βλέπει από τη βεράντα του το σιντριβάνι και τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Πλατείας Κοτζιά, διαλέγετε πρώτα τη σαλάτα σας –μια με μανούρι, καρύδια, ντοματίνια και βινεγκρέτ από μπαλσάμικο, ας πούμε, ή μια με ξινομηζύθρα, κάπαρη και πράσινες ελιές– και συνεχίζετε με μπιφτεκάκια με λαχανικά σχάρας και τηγανητές πατάτες, με ένα ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα ή με σιουφιχτά μακαρόνια με λαχανικά και τυρί Philadelphia. Η ώρα του γλυκού θα φέρει μους φράουλας με φεγιεντίν και καραμελωμένη σοκολάτα Valrhona, ρόμβους από μπράουνις με εσπρέσο, τάρτα με crème Dulcey (η blonde σοκολάτα της Valhrona), φρούτα και σορμπέ μάνγκο ή μους γιαουρτιού με βύσσινο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιεί η κουζίνα έρχονται από την φάρμα Agreco, έξω από το Ρέθυμνο -της ίδιας οικογενείας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.