Ιθάκη - Θαλασσινές γεύσεις: Ο κήπος με τα κατάρτια

Mπαίνοντας στον κήπο του νέου θαλασσινού εστιατορίου, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καράβι που έχει αράξει σε μια καταπράσινη δροσερή στεριά

Ιθάκη - Θαλασσινές γεύσεις: Ο κήπος με τα κατάρτια

Mπαίνοντας στον κήπο του νέου θαλασσινού εστιατορίου, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καράβι που έχει αράξει σε μια καταπράσινη δροσερή στεριά: πλατάνια αριστερά και δεξιά, τριανταφυλλιές και φυτά παντού, τα τραπέζια στο ξύλινο ντεκ σκεπάζονται από μια τέντα φτιαγμένη από πανί ιστιοπλοϊκού πάνω σε τέσσερα κατάρτια και στο ίδιο επίπεδο η σάλα –φωτεινή και ανοιχτή από παντού, με τζαμαρίες ολόγυρα– κοσμείται με άγκυρες, φινιστρίνια και φωτιστικά σαν λευκά πουλιά, που «φτερουγίζουν» κρεμασμένα από το ξύλινο ταβάνι.

Ιθάκη - Θαλασσινές γεύσεις: Ο κήπος με τα κατάρτια - εικόνα 1

Ο ιδιοκτήτης Νίκος Καρανάνος φέρνει ολόφρεσκα ψάρια από όλη την Ελλάδα, έτσι θα βρείτε από μαρίδα, αθερίνα και γαύρο μέχρι σφυρίδα, συναγρίδα και φαγκρί. Καραβίδες, γαρίδες, αστακός, καλαμάρια, γαρίδες και όλων των ειδών τα όστρακα δίνουν το «παρών», ενώ η κουζίνα βγάζει και μαγειρευτά, όπως σουπιές με σπανάκι, κριθαρότο με γαρίδες, ριζότο με θαλασσινά (μύδια, χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδα) με κόκκινη ή λευκή σάλτσα ανάλογα με το γούστο σας. Καλό χύμα κρασί, αρκετές ετικέτες με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, τσίπουρο, ούζο, σπιτική ρακή και ευπρόσδεκτο γλυκό φινάλε με λουκουμάδες, σουφλέ σοκολάτας και καρυδόπιτα. Στα συν του όμορφου εστιατορίου η ράμπα που προσφέρει άνετη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία και το εύκολο πάρκινγκ.

Ιλλισίων 13, Νέα Κηφισιά, 2106254297

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.