Μια απολαυστική «Φλυαρία»

Ωραίοι μεζέδες και βαθιά νόστιμα μαγειρευτά σε υπέροχη αυλή

Μια απολαυστική «Φλυαρία»

Ωραίοι μεζέδες και βαθιά νόστιμα μαγειρευτά σε υπέροχη αυλή

Μια απολαυστική «Φλυαρία» - εικόνα 1

Άντε να βρεις στο πολύβουο Χαλάνδρι τέτοια αυλή να χαλαρώσεις… Περνάς την είσοδο της παλιάς υφασματαποθήκης και νομίζεις ότι μπαίνεις σε θερινό κινηματογράφο, γεγονός που επιτείνεται τόσο από την άπλα της αυλής με το χαλικάκι όσο και από το ξύλινο περίπτερο που κρύβει μέσα του την κουζίνα με τις απρόσμενα καλές επιδόσεις. Μου έχει τύχει πολλές φορές να δοκιμάσω αποχυμωμένες τηγανιές σε μεζεδοπωλεία, στη «Φλυαρία» όμως ο συνδυασμός ζουμερότατου μαριναρισμένου κοτόπουλου με χυμώδες χοιρινό και ορεκτικές πιπεριές σε μια τηγανιά έχει πολύ umami (και σόγια σος). Η βαθιά νοστιμάδα των μαγειρευτών αποδεικνύεται και από τον πολύ καλό μπεκρή μεζέ με κοκκινιστό χοιρινό. Άλλο ένα ατού της κουζίνας είναι το άψογο και στεγνό τηγάνι, το οποίο απόλαυσα σε μια στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα και στους αφράτους, μαμαδίστικους κεφτέδες της που μοσχοβολάνε δυόσμο. Μια αέρινη και μαζί έντονη homemade γούνα, μια σέρτικη πολίτικη σαλάτα με λάχανο, πιπεριές, σέλινο και ξίδι, μια όμορφα αλμυρή ρεγκοσαλάτα κι έξυπνες μελιτζανο-μπουκιές (τυλίγουν χοιρινό και τυρί) συμπληρώνουν την ευρεία γκάμα γεύσεων αυτού του τίμιου μαγαζιού. Για να… φλυαρήσουμε όμως και λιγάκι, Φλύα ήταν το όνομα του Χαλανδρίου στην αρχαιότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.