Ωραίοι μεζέδες και βαθιά νόστιμα μαγειρευτά σε υπέροχη αυλή
Άντε να βρεις στο πολύβουο Χαλάνδρι τέτοια αυλή να χαλαρώσεις… Περνάς την είσοδο της παλιάς υφασματαποθήκης και νομίζεις ότι μπαίνεις σε θερινό κινηματογράφο, γεγονός που επιτείνεται τόσο από την άπλα της αυλής με το χαλικάκι όσο και από το ξύλινο περίπτερο που κρύβει μέσα του την κουζίνα με τις απρόσμενα καλές επιδόσεις. Μου έχει τύχει πολλές φορές να δοκιμάσω αποχυμωμένες τηγανιές σε μεζεδοπωλεία, στη «Φλυαρία» όμως ο συνδυασμός ζουμερότατου μαριναρισμένου κοτόπουλου με χυμώδες χοιρινό και ορεκτικές πιπεριές σε μια τηγανιά έχει πολύ umami (και σόγια σος). Η βαθιά νοστιμάδα των μαγειρευτών αποδεικνύεται και από τον πολύ καλό μπεκρή μεζέ με κοκκινιστό χοιρινό. Άλλο ένα ατού της κουζίνας είναι το άψογο και στεγνό τηγάνι, το οποίο απόλαυσα σε μια στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα και στους αφράτους, μαμαδίστικους κεφτέδες της που μοσχοβολάνε δυόσμο. Μια αέρινη και μαζί έντονη homemade γούνα, μια σέρτικη πολίτικη σαλάτα με λάχανο, πιπεριές, σέλινο και ξίδι, μια όμορφα αλμυρή ρεγκοσαλάτα κι έξυπνες μελιτζανο-μπουκιές (τυλίγουν χοιρινό και τυρί) συμπληρώνουν την ευρεία γκάμα γεύσεων αυτού του τίμιου μαγαζιού. Για να… φλυαρήσουμε όμως και λιγάκι, Φλύα ήταν το όνομα του Χαλανδρίου στην αρχαιότητα.