«Ψαράκια και θαλασσινά»: μικρόψαρα και θέα στη θάλασσα

Φρέσκα μικρόψαρα κυρίως, γαρίδες, μύδια, πολύ ωραίο τηγάνι, τεράστιες μερίδες και προκλητικά χαμηλές τιμές σε μια όμορφη μοντέρνα ταβέρνα στη Βάρκιζα.

«Ψαράκια και θαλασσινά»: μικρόψαρα και θέα στη θάλασσα
«Ψαράκια και θαλασσινά»: μικρόψαρα και θέα στη θάλασσα - εικόνα 1

Ίδιο γαστρονομικό ύφος με το «αδερφάκι» του στη Νέα Κηφισιά, αλλά με πλεονέκτημα τη θέα στη θάλασσα: φρέσκα μικρόψαρα κυρίως, γαρίδες, μύδια, πολύ ωραίο τηγάνι, τεράστιες μερίδες και προκλητικά χαμηλές τιμές. Παιχνίδια σε κόκκινο και λευκό στους τοίχους και κεντρικό σημείο ο μαυροπίνακας στο βάθος, ο οποίος ανακοινώνει τη θαλασσινή φρεσκαδούρα της ημέρας. Μεγάλος δίσκος στην αρχή με χειροποίητους μεζέδες, αλοιφές και σαλάτες.
Ο σεφ Νίκος Λεχωνίδης μας ετοίμασε θαυμάσιες κριτσανιστές πατάτες που ήρθαν σε σέσουλα με σαλτσούλα γιαουρτιού δίπλα, καλοτηγανισμένα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια, απαλό μαρινάτο γαύρο, τηγανητά προσφυγάκια που μύριζαν θάλασσα και ζουμερή ψητή τσιπούρα. Τα μύδια, που φτιάχνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους, είχαν τελειώσει την ημέρα που πήγαμε, αλλά το ευωδιαστό γιουβετσάκι με τρυφερές γαρίδες και στακοβούτυρο αποδείχτηκε απολύτως εθιστικό πιάτο. Ο πάνω όροφος, με πιο ρετρό ύφος και μεγάλη λουλουδιασμένη βεράντα, έχει άμεση οπτική επαφή με το κύμα και προοιωνίζεται καλοκαιρινές θαλασσο-κραιπάλες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράκια & Θαλασσινά

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.