«Υoko Sushi & Bento»: ρολάκια to go

Λιλιπούτειο, μινιμαλιστικό, μόλις ξεκίνησε να φτιάχνει sushi στο νούμερο 39 της Πατριάρχου Ιωακείμ. Προς το παρόν παίρνεις το κουτάκι σου και μόνος σου, όπου να’ ναι όμως ξεκινάει και delivery.

«Υoko Sushi & Bento»: ρολάκια to go

Λιλιπούτειο, μινιμαλιστικό, το συναντήσαμε πάνω στην Πατριάρχου Ιωακείμ, τις πρώτες μέρες λειτουργίας του -αφού κατεβήκαμε το ξύλινο γεωμετρικό «μονοπάτι» της εισόδου- να τυλίγει στο μικρό του πάγκο norimaki και να φτιάχνει inside out rolls (uramaki) και nigiri. Το «Yoko sushi & Bento» ξεκίνησε με take away, σε όμορφα χάρτινα κουτάκια, σε καμιά δεκαριά μέρες όμως θα αρχίσει και παραδόσεις κατ’ οίκον στις γύρω περιοχές. Εκτός από τα ρολάκια –πικάντικου τόνου ή γαρίδας, λαχανικών, California rolls, σολομού-αβοκάντο- που θα βρείτε τώρα στις προθήκες του, και τα οποία κοστίζουν από € 1,5 μέχρι € 3 η δυάδα, θα προτείνει και κάποια ζεστά πιάτα, όπως κοτόπουλο ή σολομό teriyaki, τηγανητά noodles με λαχανικά ή κοτόπουλο και χοιρινό με τζίντζερ. Για μια πρώτη δοκιμή μπορείτε να καθίσετε και στα δύο-τρία τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Λίγο γιαπωνέζικο τσιμπολόγημα και μια μπίρα Asahi, μ’ αυτή τη λιακάδα, καθόλου άσχημη ιδέα δεν είναι.
Πατριάρχου Ιωακείμ, 39 Κολωνάκι, 2103424654.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.