Τσικνοπέμπτη uber alles

Τελικά όλοι τσικνίζουν. Ακόμη και έθνικ εστιατόρια, μπαρ, wine bar και θαλασσινές ταβέρνες αυτή την Πέμπτη μπαίνουν στο ψητό.

Τσικνοπέμπτη uber alles

Τελικά όλοι τσικνίζουν. Ακόμη και έθνικ εστιατόρια, μπαρ, wine bar και θαλασσινές ταβέρνες αυτή την Πέμπτη μπαίνουν στο ψητό.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 1

Στην πλατεία Αυδή κάνουν πάρτι όλοι μαζί
Τσικνιστό φαγητό, ποτό και μουσική σας περιμένουν στο Μεταξουργείο από τις 5.30 μ.μ. έως και 8.30 μ.μ. Τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία Αυδή διοργανώνουν από κοινού ένα multi-culti πάρτι με αφορμή την εθνική γιορτή της κρεατοφαγίας: ο «Μπλε Παπαγάλος» θα σερβίρει μεζεδάκια και τσίπουρα, το «Τamarind» θα ψήνει ταϊλανδέζικα, το «Lost n’ Found» θα’ χει καλαμάκια και οινόμελα, οι «Σεϋχέλλες» θα βάλουν το αρνί και το «Αυγό του Κόκορα» λίγα ψητά ακόμη. Τη μουσική έχει αναλάβει ο dj. Γιάννης Σαρτζετάκης.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 2

Tη γιαπωνέζικη ψησταριά τη λένε robata
Γιαπωνέζικη Τσικνοπέμπτη έχεις ξαναδεί; Στο «Oozora» της Κηφισιάς ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την κουζίνα και κάνει πολύ καλή δουλειά, εισάγοντας επιπλέον… περουβιανά «δαιμόνια», αντιπροτείνει στην ελληνική ψησταριά γιαπωνέζικη robata: κοτόπουλο yakitori με σος teriyaki, pork belly με καντονέζικη σάλτσα, αρνίσια spare ribs με κορεάτικα μπαχαρικά, καπνιστό rib eye –και όχι μόνο–, τα οποία θα βρείτε και σε ένα ειδικό μενού κρεατο-degustation (€ 40 το άτομο), και αυτόνομα.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 3

Ο Ηλίας το τσικνίζει
Ετοιμοπόλεμος ο Ηλίας Μπαξάνης στην ταβέρνα του «Κούβελος» στο Κουκάκι, έχει και φέτος στα πλάνα κανονική κρεατοφιέστα. Στο τραπέζι πέφτουν δυνατά χαρτιά: προβατίνες κοντοσούβλι, παϊδάκια αρνίσια που ιδίος τα λέει «ζωγραφιά», κοκορετσάκι ρουμελιώτικο, γκιούλμπασι και κατσικάκι στη γάστρα. Έτσι, παραδοσιακά, με όλες τις τσικνο-τιμές.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 4

Τσικνοπέμπτη στις Κυκλάδες
Mε νησιώτικο ensemble έρχεται η Τσικνοπέμπτη στο ξενοδοχείο «St George Lycabettus» στο Κολωνάκι. Στη μεν γκαλερί του ισογείου εγκαινιάζεται η έκθεση «Σύγχρονοι Ανδριώτες καλλιτέχνες», στο δε εστιατόριο «La Suite Lounge» το μενού της βραδιάς (€ 29 το άτομο) συνδυάζει ανδριώτικες σπεσιαλιτέ, όπως φρουτάλια, σαλάτα με ανδριώτικο τυρί, mixed grill με ανδριώτικο λουκάνικο, κρέμα με σουμάδα και γλυκό κουταλιού παμπιλόνι, αλλά και τηνιακή μπίρα Νήσος.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 5

Aκόμη και το ψάρι παραδίνεται
Η ψαροταβέρνα «Θαλασσινός» στις Τζιτζιφιές ειδικά για την Τσικνοπέμπτη αλλάζει γευστική ρότα και σερβίρει και κρέας –συνοδευόμενο μουσικά από την κομπανία του Γιάννη Παπαϊωάννου. Αν πάλι εσείς θέλετε να πάτε κόντρα στο ρεύμα και προτιμάτε ψάρια και θαλασσινά, προφανώς υπάρχουν και αυτά.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 6

Wine bar σε ρυθμό Τσικνοπέμπτης
Στο wine-bar-restaurant «Κλίμα-Κλήμα» στα Μελίσσια η βραδιά ακολουθεί τις επιταγές της παράδοσης: ξεκινάει με σεφταλιές και να συνεχίζει με χοιρινό σουβλάκι με γλυκό τσίλι, κεμπάπ κοτόπουλου και χωριάτικο λουκάνικο. Όσο για την οινική συνοδεία, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε εκατόν πενήντα ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 7

Και λίγη γαλλική ροτισερί
Tsikno-jeudi: στο «Avenue Bistro & Bar», το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Metropolitan» στις 20/2 θα ανάψουν την ροτισερί και θα μπουν στο ψητό «γαλλιστί» σερβίροντας και πιάτα ήδη υπάρχοντα στο μενού -πάπια με πορτοκάλι, κοτόπουλο, χοιρινές κοτολέτες, αρνάκι, μοσχαρίσια φιλέτα κ.α.- αλλά και κάποια κρεατικά ειδικά για την αγαπημένη γιορτή των κρεατοφάγων.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 8

Τσικνίζοντας στο παντοπωλείο
Στο «Παντοπωλείον της μεσογειακής διατροφής» στη Σοφοκλέους θα ψήνουν από το μεσημέρι: αν περάσετε κάποια στιγμή από τις 12 έως τις 3 μ.μ. βουβαλίσια λουκάνικα και καβουρμάς από τη Ροδόπολη Σερρών και μοσχαρίσια και πρόβεια λουκάνικα από τα Τέμπη θα... σας πιάσουν από τη μύτη. Θα τα συνοδεύουν με πλιγούρι και κους κους από τα Γιαννιτσά (Αγροζύμη), λαζανόφυλλα (Χιώτικο Κελάρι) και κρασιά από το κτήμα Βασιλείου.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 9

Με κρέας, κρασί και τσίπουρο
Οινογευσιγνωστική η Τσικνοπέμπτη στο «Mono Restaurant» πίσω από τη Μητρόπολη, που στις 20/2 παντρεύει την κρεατοφαγία με κρασιά του κτήματος Χατζηβαρύτη και τσίπουρα της οικογένειας Καρδάση. Πέντε πιάτα, τέσσερα κρασιά και δύο τσίπουρα στο ειδικό για τη βραδιά, πληθωρικό μενού (€ 35 το άτομο), το οποίο ξεκινάει με λουκάνικο αγριογούρουνου με ξινολάχανο και προχωράει με συκώτι από μοσχάρι γάλακτος στη σχάρα με σπανάκι σοτέ και ντομάτα ταρτάρ, αλλά και πικάνια με διπλοφουρνιστή πατάτα, πέρλες κρεμμυδιού κονφί και σάλτσα μανιταριών.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 10

Σουβλίζοντας πάνω από την πόλη
Στα χάι της η κρεατοφαγία, ανεβαίνει… μέχρι το Λυκαβηττό. Στο εστιατόριο «Ορίζοντες» η Τσικνοπέμπτη έχει τη θέα της, το μενού της (€ 29 το άτομο), και τον dj της. Τι θα φάτε; Ελληνική σαλάτα με κρέμα φέτες, ντοματοκεφτέδες με μαγιονέζα φάβας, ποικιλία κρεάτων σε σούβλα (ψαρονέφρι, κοτόπουλο και μοσχαρίσιο φιλέτο) και bavaroise καραμέλας.

Τσικνοπέμπτη uber alles - εικόνα 11

Τσίκνα… νεοκλασική
Και στο café-bar-restaurant «Belle Amie» στον Πειραιά τα τιμάνε τα έθιμα της ημέρας. Στο εντυπωσιακό νεοκλασικό της Αγγέλου Μεταξά, κάτω από βενετσιάνικα λαμπόγυαλα, δίπλα σε εντυπωσιακές μαρμάρινες κολόνες και ανάμεσα σε έπιπλα-μπιζουδάκια του περασμένου αιώνα, θα κυκλοφορούν σουβλάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα με παστουρμά, μπιφτεκάκια σμυρναίικα, σπλήνα γεμιστή με πιπεριές και κεφαλοτύρι, γαρδουμπάκια ριγανάτα, παϊδάκια γάλακτος με θυμάρι και σκορδοβούτυρο και συκωτάκια με μπόλια.

Περισσότερες πληροφορίες

Θαλασσινός

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Tamarind, Thai Kitchen

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
  • Ethnic κουζίνες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Μπλε Παπαγάλος

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"