Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ»

Απλό, καθημερινό φαγητό, σύγχρονο, λιτό ντεκόρ και νορμάλ τιμές. Συνοπτικά μια user-friendly συνταγή σε δύο κατευθύνσεις, στεριάς και θάλασσας.

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ»

Απλό, καθημερινό φαγητό, σύγχρονο, λιτό ντεκόρ και νορμάλ τιμές. Συνοπτικά μια user-friendly συνταγή σε δύο κατευθύνσεις, στεριάς και θάλασσας.

Μπριζολάκια.gr

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ» - εικόνα 1

Λιτό λευκό και γκρι τριγύρω και τραπέζι εικονογραφημένο: τα τραπεζομάντιλα σε στιλ «πειραγμένου» χαρτιού κρεοπωλείου δημιουργούν τους κατάλληλους συνειρμούς για τα τρυφερά χοιρινά μπριζολάκια (€ 7) –ένεκα του ονόματος– και το συκώτι, μια ιδέα ροζ στο εσωτερικό, μαλακό και νόστιμο (€ 6,50). Έπεται μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (€ 24 το κιλό), φουλ του κρέατος με βαλέδες rare ψησίματος, για όσους θέλουν νουάρ μόνο στο σινεμά. Μόνο το μπιφτέκι (€ 6,50), χωρίς να το λες κακό, το βρήκα λίγο μουντό γευστικά, χωρίς ιδιαίτερη ζωντάνια. Πάντως, τα ορεκτικά που προηγήθηκαν –μελιτζανοσαλάτα με ωραία υφή και λίγη πιπεριά να σπινθηρίζει κόκκινα (€ 4), σκορδάτο γαλοτύρι (€ 3,50), τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι– ήταν όλα περιποιημένα. Το ίδιο και το φινάλε, με την παραδοσιακή… στοργή μιας old fashioned κρέμας του Ασημακόπουλου πασπαλισμένης με κανέλα (€ 3,50) και το κλασικό παγωτό καϊμάκι από τη Χαρά (€ 4) με γλυκό βύσσινο. αθηναϊκή ζαχαροπλαστική ιστορία αγκαζέ με τεντούρα κερασμένη. Το ότι ο κατάλογος αποδίδει τα εύσημα στους παραγωγούς δεν μπορείς παρά να το εκτιμήσεις. Μαθαίνεις και από πού κρατάει η σκούφια του λαδιού και των τυριών, του κρασιού και του τσίπουρου. Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη, 2108813121. Και μεσημέρι. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. € 15-18.

Ούτε Λέπι

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ» - εικόνα 2

Στη διπλανή παρέα αριβάρει αστακομακαρονάδα-γίγας. ειδική παραγγελία. Εμείς, σε αναγνωριστική προσέγγιση, ξεκινάμε με βραστά βλίτα (€ 5), στικ τηγανητού κολοκυθιού (€ 4,50) και ψητό χταπόδι (€ 10). Τα μεν κολοκύθια κρατάνε λίγο λάδι παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε και το χταπόδι τους είναι λίγο σκληρούτσικο. Στις κουτσομούρες, τώρα (€ 48 το κιλό), το τηγάνι τα πάει περίφημα. Και η τσιπούρα ψήνεται ικανοποιητικά (€ 35, ιχθυοτροφείου, αν και μπορεί να πετύχετε στη βιτρίνα που βρίσκεται έξω, σε πλήρη θέα, κι «ελευθέρας βοσκής», μαζί με την ψαριά της ημέρας). Το λάδι και οι ελιές, από τη Μάνη, είναι οικογενειακή υπόθεση, το ίδιο και η ρόκα και τα αμπελόφυλλα που έρχονται από το κτήμα τους στο Πόρτο Ράφτη. Όσο για το ντεκόρ, βαμμένα μπεζ τραπεζοκαθίσματα, sine qua non της μοντέρνας ταβέρνας, συνδυάζονται εδώ με λευκή πέτρα, κομψά πλεκτά φωτιστικά, γιρλάντες από ξύλινα σημαιάκια, φανάρια και διακοσμητικά κλαδιά. Χαριτωμένα τα ψάρια-κουκλάκια στα αριστερά της πόρτας της κουζίνας. Ψαρική παραστατική… Αγ. Βαρβάρας 146, Άγιος Δημήτριος, 2109823526. Σάβ.-Κυρ. και μεσημέρι. Κλειστά Δευτ. € 20-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπριζολάκια.gr

Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.