Χειμώνα-Καλοκαίρι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Γκουρμέ εκδρομή στο Ζούμπερι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 1

Πολύ έξυπνο και με ωραιότατο λογότυπο, που παίζει πολύ όμορφα με το όνομά του «Χειμώνα-Καλοκαίρι», το μαγαζί που άνοιξαν ο Φώτης Χρυσανθίδης και η μητέρα του Νίκη Παρλιάρου. Το μέρος είναι ωραιότερο από τις περιγραφές που είχα ακούσει. Στο κέντρο δεσπόζει ένα ολόλευκο ξύλινο περίπτερο και γύρω γύρω, περιμετρικά, μια όμορφη αυλή γεμάτη πράσινο, με λευκή επίπλωση και πολλές ιδιαίτερες γωνιές με ποικιλία φυτών. Τα τραπέζια γύρω από τη συστάδα των μπαμπού ξεχωρίζουν, όπως και τα μεγάλα πεύκα με τις ασυνήθιστες διακλαδώσεις που δίνουν χαρακτήρα στο χώρο.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 2

Η κουζίνα είναι ευρύτατη, με πάρα πολλές προκλητικές επιλογές. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το φαγητό στο «Χειμώνα-Καλοκαίρι» δίνει –μια πέρα από το συνηθισμένο– σημασία στη λεπτομέρεια, γεγονός που του προσδίδει φιλική γκουρμέ διάθεση. Η πολίτικη καταγωγή των ιδιοκτητών χρωματίζει πολλές σπεσιαλιτέ. Από τα εξαιρετικά, γλυκοφάγωτα και μυρωδάτα (σαν γοητευτική χλωροφύλλη) ντολμαδάκια γιαλαντζί και την ισορροπημένη κι ερεθιστική παστουρμαδόπιτα, που το τραγανό της φύλλο δεν έχει ίχνος λαδίλας, μέχρι τα λιλιπούτεια χειροποίητα μαντί, ραβιολάκια γεμισμένα και σερβιρισμένα με κιμά, περιχυμένα με μπούκοβο και γιαούρτι, ή τον πουρέ μελιτζάνας (απαλός, μεστός, βελούδινος), τον οποίο συνδύασα με ένα υπερμέγεθες σουβλάκι αρνιού μαριναρισμένο με σκόρδο και δεντρολίβανο. Signature πιάτο τα τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι, σαν τραγανές, τηγανισμένες με μαεστρία φλογέρες. Αλλά και η στριφτή τυρόπιτα «Χειμώνα-Καλοκαίρι», περιχυμένη με γάλα και αβγά, έχει το έξτρα προσόν να ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας. Στα οπωσδήποτε και ο σπιτικός μαριναρισμένος γαύρος με ξύσμα λεμονιού, τα ερεθιστικά χυμώδη αχνισμένα μύδια και η εξελιγμένη ντοματοσαλάτα «Τσομπάν», την οποία σερβίρουν με ωραιότατη καπνιστή μελιτζάνα.

Και, φυσικά, θα πρέπει να αφήσετε χώρο για τα υπέροχα γλυκά που έχουν την αύρα του Στέλιου Παρλιάρου (ο Φώτης είναι ανιψιός και βασικός συνεργάτης του). Ο κατάλογος προτείνει δεκαεννιά, ενώ υπάρχουν πολλά έξτρα, όπως ο εξαιρετικός πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα, η ωραιότατη κρέμα με βατόμουρο και το σιρόπι τους. Από τα στάνταρντ δοκίμασα τη μυρωδάτη (λόγω μαστίχας) κρέμα σοκολάτας σε σφαίρα.

(+) Η πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Η τουαλέτα για τα ΑμεΑ. (-) Η κρέμα σοκολάτας με μαστίχα. Θα έπρεπε να είναι πιο αφράτη. INFO

ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Ν. Μάκρη, 2294099704, 6944636134. . Έως 12.30 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Νέα Μάκρη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.