Πισίνα

Κουζίνα bar-restaurant και αποφόρτιση δίπλα στο νερό της πισίνας, με τα φώτα της ακτογραμμής να σπινθηρίζουν ανάμεσα στα κατάρτια της Μαρίνας Ζέας.

Πισίνα

Κουζίνα bar-restaurant και αποφόρτιση δίπλα στο νερό της πισίνας, με τα φώτα της ακτογραμμής να σπινθηρίζουν ανάμεσα στα κατάρτια της Μαρίνας Ζέας.

Πισίνα - εικόνα 1

Επιτυχημένη σκηνογραφία και για να ρεμβάσεις χαζεύοντας παραταγμένες θαλαμηγούς της Μαρίνας Ζέας, και για να (παρ)ακολουθήσεις το μιξάζ νυχτερινών beats και γυναικείων τακουνιών, τα οποία χτυπάνε σαν ρυθμική λούπα στο ξύλινο ντεκ. Η «Πισίνα» ξεκινάει μεν από το πρωί με καφέ και βουτιές, το βράδυ όμως «κρατάει» χαρακτήρα εξόδου για Πειραιώτες και μη. Το χαλαρωτικό λευκό και μπλε σε νησιώτικο στιλ γύρω από την πισίνα λειτουργεί ως αντίστιξη στο εσωτερικό (μέσα- έξω στην ουσία, αφού το τζάμι έχει εξαφανιστεί), όπου επικρατεί μια έκρηξη χρωμάτων και ντιζαϊνάτου μοντερνισμού εμπνευσμένου από τα ’60s και τα ’70s.

Η κουζίνα, μεσογειακή, σε ανάλογο τέμπο bar-restaurant, προτείνει μια αρκετά μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να επιδείξει παραπάνω προσοχή στις δοσολογίες. Στην πλούσια πράσινη σαλάτα, λόγου χάρη, που συνδυάζει καπνιστό σολομό με μαραθόριζα και γκρέιπφρουτ (€ 11), άνηθο και ροζ πιπέρι, η έντονη παρουσία της μουστάρδας στο dressing καπάκωσε στην περίπτωσή μας τις επιμέρους γεύσεις. η κολοκυθόπιτα (€ 9) ήταν λίγο άνευρη, με το φύλλο της να κρατάει λάδι, και το ριζότο Μιλανέζε (€ 12) είχε υπερβολική παρμεζάνα κι έχανε πόντους στο χύλωμα. Τα κυρίως, ωστόσο, ανέβασαν τον πήχη. Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια ήταν ωραία καρυκευμένα και αφράτα, με επιτυχημένη συνοδεία από δροσερό ταμπουλέ και τραγανά πιτάκια (€ 13), και το φιλέτο λαβράκι ποσέ, με ζεστή σαλάτα από σπανάκι και φινόκιο με σος λεμονιού (€ 16), καλοφτιαγμένο και αρωματικό. Ευχάριστα και πρωτότυπα και τα γλυκά, όπως το τσιζκέικ με ούζο και σος βατόμουρου (€ 8,50) και η μους μοσχολέμονου με creamaise λευκής σοκολάτας και ζελέ βότκας (€ 8,50). Ιδίως το τελευταίο αποτελεί ανάλαφρο πέρασμα στο πεδίο του ποτού.

(+) Ολοκληρωμένη δροσερή πρόταση για όλους, για κάθε ώρα και διάθεση, εξ ου και δημοφιλής. (-) Ακόμη και premium να χαρακτηρίζεται το παγωτό, € 10-11 είναι πολλά όταν ένα κυρίως πιάτο κοστίζει € 13. ΠΙΣΙΝΑ Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104511324-5. Και μεσημέρι. Έως 1 π.μ., Παρ., Σάβ. έως 1.30 π.μ

Περισσότερες πληροφορίες

Πισίνα

Ακτή Θεμοστοκλέους 25, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.