Δράμι

Κονσέρβες, βαζάκια, μπαχαρικά, γκαζόλαμπες και λαδόκολλα αντί πιάτου σκηνογραφούν το πιο πειστικό μπακάλικο-μεζεδοπωλείο που έχω δει. Οι δε τιμές τιμή του – κοινώς, ο Βαγγέλης και η Νίκη δεν χρειάζονται μπακαλοτέφτερο.

Δράμι

Κονσέρβες, βαζάκια, μπαχαρικά, γκαζόλαμπες και λαδόκολλα αντί πιάτου σκηνογραφούν το πιο πειστικό μπακάλικο-μεζεδοπωλείο που έχω δει. Οι δε τιμές τιμή του – κοινώς, ο Βαγγέλης και η Νίκη δεν χρειάζονται μπακαλοτέφτερο.

Δράμι - εικόνα 1

Όταν είδα στο «Δράμι» ότι εκείνη η σαλάτα με μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ψητά κολοκύθια, πιπεριές και λεπτοκομμένη, αλλά μπόλικη γραβιέρα Κρήτης, η οποία αριβάρει στο τραπέζι και… το καταλαμβάνει (φτάνει σχεδόν για τέσσερις), κοστίζει 6 ευρώ, δεν το πίστευα. Αγία Βαρβάρα: 12 points. Δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής. Κάτι κάνουν εδώ. Σου ξυπνάει αναμνήσεις ο ντοματοπελτές αντί για ντιπ· είναι «φάση» το καρβελάκι σε τσίγκινο καλάθι που έρχεται ζεστό, με μια ιδέα λάδι και δεντρολίβανο, και ο γκιουζελεμές με καλοδιαλεγμένο καβουρμά στη σέσουλα (με στεγνό χωριάτικο φύλλο). Ιδίως όταν το τραπέζι είναι «στρωμένο» με φύλλο λαμαρίνας από κονσέρβα της ΖΑΝΑΕ (τις βρήκαν σ’ ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη) κι εσύ τρως στη λαδόκολλα (εντάξει, αν θέλεις παίρνεις πιάτο). Με την μπακαλική «σκηνογραφία» να παίρνει σάρκα και οστά, η κουζίνα σιγοντάρει με δικές της εμπνεύσεις, όπως η «περίεργη» τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές Φλωρίνης και μοσχολέμονο, γλυκόξινο σε απαλή εκδοχή, μέχρι να μπει στο ψητό: τα κρέατα που ταξιδεύουν από τη Μακεδονία μέχρι εδώ –και μεταμορφώνονται σε αφράτα πολίτικα σουτζουκάκια (μοσχάρι-αρνί) με διακριτό το σκόρδο και το κύμινο ή σε «παραδοσιακό» σουβλάκι, ωραία μαριναρισμένο σε σουμάκ, κόλιαντρο και θυμάρι, και μαζί έξτρα ζουμερό, πικάντικο λουκάνικο Ευζώνων– είναι ένα κι ένα. Όσο για τα γλυκά, έρχονται από τη Βέροια. Εκμέκ σοκολάτα, καρυδόπιτα με σοκολάτα, κόσκερι, δηλαδή σιροπάτο ραβανί με κρέμα και καραμέλα, συνεπέστατο φινίρισμα, με κόστος περί τα € 3 έκαστο. Τη δε αίσθηση παλιάς γειτονιάς (και παλιού φιλότιμου) μπορείς να την πάρεις μαζί σου στο βασίλειο της πολυκατοικίας χωρίς έξτρα χρέωση. Το κατάστημα κερνάει πειστική νεο-νοσταλγία. (+) Το concept «μπακάλικο», δομημένο, μελετημένο και προσεγμένο σε όλα του. Ακόμη και στο χαμόγελο. (-) Η υπερβολική φέτα και η απουσία καπνίσματος στη μελιτζανοσαλάτα. Κάποιες ασαφείς περιγραφές στον κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Δράμι

Σίφνου 4 & Χανίων 47, Αγία Βαρβάρα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.