Μαυρομάτης

Σ’ αυτήν την καταπράσινη αυλή, η γενναιοδωρία δίνει χρώμα, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται τολμηρά και η κουζίνα είναι νόστιμη.

Μαυρομάτης

Σ’ αυτήν την καταπράσινη αυλή, η γενναιοδωρία δίνει χρώμα, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται τολμηρά και η κουζίνα είναι νόστιμη.

Μαυρομάτης - εικόνα 1

Είναι εντυπωσιακή αυτή η τεράστια μουριά που δεσπόζει στην αυλή του «Μαυρομάτη» στην Αγία Παρασκευή. Τα κλαδιά της απλώνονται δημιουργώντας έναν τεράστιο κύκλο σκιάς το μεσημέρι και μια πηγή πράσινης δροσιάς και φυσικής αίσθησης μέρα-νύχτα. Αυτή δίνει τον τόνο στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού, που συμπληρώνεται ταιριαστά από το κεραμιδί τούβλο στην όψη του κτιρίου και στην είσοδο. Η διαρρύθμιση των τραπεζιών πριμοδοτεί τις μεγάλες παρέες, δίνοντας σκυτάλη στην επιγραφή ότι το μαγαζί φιλοξενεί ευχαρίστως συνεστιάσεις. Τρώγοντας ένα βράδυ στην ωραία αυλή του «Μαυρομάτη» πήρα μια πρώτη δόση από την τολμηρή κίνηση που πρόκειται να εφαρμόσει στις αρχές Οκτωβρίου: ένα πληθωρικό μενού με € 13,50 το άτομο, πολλά ορεκτικά, μια πιατέλα με ψητά, γλυκό και κρασί. Nα ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί ριζοσπαστικά η ψυχολογία της κρίσης.

Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι κλεισμένα σε τραγανό, αφράτο κουρκούτι. οι τυροκροκέτες έχουν γεύση γραμμένη. το τζατζίκι έρχεται μυρωδάτο, την τυροκαυτερή όμως θα την ήθελα πιο πικάντικη. η ντοματοσαλάτα πλούσια, γευστική, και περιποιημένη. οι πατάτες φρέσκες και προσεκτικά τηγανισμένες. Το όνομα ο «Μαυρομάτης» το απέκτησε για το κοτόπουλο παϊδάκι. Όντως, τα νόστιμα αυτά κοψίδια νικάνε στα σημεία και τα αρνίσια παϊδάκια (πιο βαριά), και τα λουκάνικα. Το μαγαζί έχει όμως και ωραία μαγειρευτά που αξίζει να τα τιμήσεις ακόμη και εις βάρος της σχάρας. Έχει χέρι ελαφρύ ο μάγειρας κι οι γεύσεις του αναδίδουν όμορφα αρώματα. Οι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο έχουν σπιτική νοστιμιά και ο κοκκινιστός κόκορας έχει μια ωραία, ελαφριά, λαδερή σάλτσα που ταιριάζει πολύ με τις τηγανητές πατάτες της γαρνιτούρας.

(+) Η αίσθηση γαλαντομίας του μαγαζιού. η καταπράσινη αυλή. (-) Το σέρβις χρειάζεται κι άλλο κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαυρομάτης

Επτανήσου 4, Αγία Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.