Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis - εικόνα 1

Ο «Arsenis» είναι μια κλασική ταβέρνα με εξίσου κλασικό, παλιομοδίτικο ντεκόρ. Με το που κάθεσαι στη σάλα έχεις την αίσθηση του αναλλοίωτου στο χρόνο, του οικογενειακού, αν και είναι πιθανό, μια που ο χώρος έχει ήδη κλείσει δεκαπέντε χρόνια ιστορίας, από παιδί να έχεις αλλάξει στρατόπεδο και να ’χεις γίνει γονιός... Με φόντο το τουβλάκι και τις τοιχογραφίες –ανάμε­σά τους και μια με το Ποντικονήσι, καθώς ο ιδιοκτήτης Αρσένης Ίσερης είναι Κερκυραίος στην καταγωγή–, παίρνεις στα χέρια τον κατάλογο για να βρεις, εκτός από κάποια φιλέτα (πιπεράτο, αλά κρεμ, με σος μαδέρα κ.ά.), εκείνες τις γεύσεις ταβέρνας στις οποίες αρέσει σε πολλούς από εμάς να επιστρέφουμε.

Το ψωμί, ψητό με λαδορίγανη, φέρνει εξαρχής κάτι το καθησυχαστικό. Ακολουθούν καλοδουλεμένη μελιτζανοσαλάτα (€ 4,80), μαμαδίστικα κεφτεδάκια (€ 6), τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια (€ 4) και πατάτες κομμένες στο χέρι (€ 2,80). Οι κολοκυθοκεφτέδες, πάντως, λόγω του δυόσμου (που στην περίπτωσή μας παράπεσε), ήταν στο όριο του πικρού και οι άγριοι ζωχοί (€ 4) ήρθαν παραβρασμένοι. Στη συνέχεια, όμως, κατέφθασαν μια μοσχαρίσια μπριζόλα (€ 13) καλοψημένη μεν, κατά το γνωστό Greek style, αλλά ζουμερή και νόστιμη, κι ένα σουβλάκι από ψαρονέφρι (€ 12) εξίσου καλό, με το γνωστό συνοδευτικό τρίπτυχο ντομάτα-πίτα-κρεμμύδι να κρατάει τα κρεατοπαράδοτα. Το τέλος αντίστοιχο, με κρεμ καραμελέ. Και το καλύτερο όλων το γεγονός ότι εδώ, από Κυριακή έως Πέμπτη, με € 15 το άτομο μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις –πλην των φιλέτων που λέγαμε νωρίτερα–, με την τιμή να περιλαμβάνει και χύμα κρασί.

Up: H περιποιητική (και οικογενειακή) διάθεση. Οι τιμές, με μενού ή άνευ αυτού. Down: Ένα ρετουσάρισμα δεν θα ήταν κακό. Κι εκείνα τα φώτα νέον στην επιγραφή χρειάζονται;

Περισσότερες πληροφορίες

Arsenis

Ζησιμοπούλου 19, Αμφιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.