Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis - εικόνα 1

Μπορεί η Αθήνα να μην είναι, όπως η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη, επτάλοφος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι της λείπουν τα βουνά και οι λόφοι. Παρόλα αυτά, τη θέα οι Αθηναίοι την απολαμβάνουν συνήθως από ταράτσες ή εστιατόρια σκαρφαλωμένα σε ψηλά κτίρια. Όταν όμως καθίσεις στο «Apolis», στο λόφο του Αγίου Δημητρίου της Πετρούπολης, και δεις το εύρος της θέας από την Πάρνηθα μέχρι τη Σαλαμίνα, καταλαβαίνεις τι έχανες μέχρι τώρα. Άσε που ο καλαίσθητος μοντερνισμός, με χιλιόμετρα τζαμωτού και στιλάτο, αφαιρετικό πνεύμα, σε φτιάχνει να έρχεσαι στο «Apolis» γι’ αυτόν τον πολύ… μητροπολιτικό συνδυασμό ατμόσφαιρας και θέας.

Με την επιμέλεια του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, το «Apolis» έχει ανανεώσει πλήρως την κουζίνα του, υιοθετώντας έναν ουσιαστικό, φιλικά γκουρμέ μοντερνισμό. Είναι πολύ καλά τα τραγανά ρολάκια με μετσοβόνε, που ηλεκτρίζεται από το κοντράστ του πορτοκαλιού. Το καρπάτσιο ξεχωρίζει παίρνοντας έξτρα γεύση από τη βινεγκρέτ καρυδιού. Το ωραίο χταποδάκι αποκτά άλλον αέρα χάρη στο εξαιρετικό γλυκόξινο κολοκυθάκι – κι υπάρχουν ακόμα πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην κουζίνα. Η Ελλάδα δίνει ωραίες ιδέες για μοντέρνους νεωτερισμούς. Οι γαρίδες σαγανάκι, λ.χ., γίνονται πολύ πετυχημένη σάλτσα για τα ωραία, χοντρουλά και φρέσκα σπαγκέτι. Τα άψογα καλαμαράκια κάθονται σ’ ένα ωραιότατο λεμονάτο ριζότο. Το ζουμερό κοκοράκι στη σχάρα, με την τραγανή του πέτσα, έχει ως συνοδεία ένα σούπερ αρωματικό κριθαράκι με καυκαυλήθρες και μυρώνια. Στο άψογα ψημένο λαβράκι γράφει ωραία η σάλτσα μάραθου. Το λεμονάτο αρνάκι έχει δίπλα του ένα νοστιμότατο φρικασέ δεμένο με… καρότο. Τα μοσχαρίσια μάγουλα με σάλτσα από Αγιωργίτικο και πουρέ πατάτας είναι ένα πληθωρικό πιάτο που θα εκτιμηθεί δεόντως όταν κάνει κρύο. Από τα καλοφτιαγμένα γλυκά του ξεχώρισα τον ασυνήθιστο, αρμονικό συνδυασμό μους γιαουρτιού με αφρό καφέ, το τρυφερό, καραμελωμένο μήλο και τα καρέ της σοκολάτας με πορτοκάλι.

Up: Τα λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο νέο μενού και φυσικά η ασυναγώνιστη θέα. Down: Το μπιφτέκι καλό μεν, αλλά συμβατικό σε σχέση με τα υπόλοιπα πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Apolis

Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.