Γιορτή Μπαξεβάνη

Γλυκιά, φιλόξενη θέρμη. εκφραστική, new wave ελληνική κουζίνα. και τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα σου κάνει χαλαρωτικό μασάζ.

Γιορτή Μπαξεβάνη

Γλυκιά, φιλόξενη θέρμη. εκφραστική, new wave ελληνική κουζίνα. και τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα σου κάνει χαλαρωτικό μασάζ.

Γιορτή Μπαξεβάνη - εικόνα 1

Η «Γιορτή Μπαξεβάνη» είναι από πολλές πλευρές ένα μέρος χαρισματικό. Πρώτα απ’ όλα για τη μοναδική της τοποθεσία – βρίσκεται στο δάσος Δαφνίου, περικυκλωμένη από δέντρα. Ύστερα, υπάρχει μια τόσο ζεστή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο μαγαζί την Κυριακή το μεσημέρι, που σε παροτρύνει να το κάνεις στέκι σου. Έχει μια ιδιότυπη, χαρούμενη σπιτική αύρα το ντεκόρ με τις λουλουδάτες κουρτίνες και τα πολύχρωμα φωτάκια… Διαφορετική μεν, αλλά χωρίς να της λείπει καθόλου η θέρμη, είναι κι η σάλα της «βιβλιοθήκης» με τα πιο «καλά» καθίσματα. Ακούς το θετικό βουητό ανθρώπων, που είναι μοιρασμένοι σε μεγάλες παρέες και καλοπερνάνε και συ νιώθεις όμορφα. Κι ακόμα περισσότερο όταν ο Γιάννης Μπαξεβάνης σερβίρει την εξελιγμένη, βαθύτατης νοστιμιάς ελληνική κουζίνα του.

Τα ψωμιά του (χωριάτικο και χαρουπιού) είναι για φίλημα, και θα θέλαμε να τα αγοράσουμε για το σπίτι. Ο δημοφιλής ντολμάς παίρνει εδώ άλλο δρόμο, αφού σερβίρεται με μια πολύ εκφραστική κυμινάτη σάλτσα, ενώ μια σαλάτα με φινόκιο απογειώνεται χάρη στα υπέροχα ψητά αμύγδαλα που περιέχει. Το διαμάντι, πάντως, είναι το χαλούμι σερβιρισμένο με μια εξαιρετική μαρμελάδα σύκου που της πάει πολύ το φρεσκοτριμμένο πιπέρι (άλλη μια ντελικατέσεν που θα θέλαμε να αγοράσουμε).

Οι συνταγές του Μπαξεβάνη είναι πολύ πρωτότυπες. Το ζουμερό κουνέλι «βάφεται» με μια πυκνή σάλτσα περγαμόντου και συνδυάζεται ωραία με πουρέ γλυκοπατάτας. Στις γεμιστές, αποξηραμένες μελιτζάνες την παράσταση κλέβει η εξαιρετική πιπεριά Φλωρίνης, δίπλα τους γεμισμένη με μυρωδάτο κιμά (πιάτο από μόνη της). Τα al dente ρεβίθια ταιριάζουν απίστευτα με τα χόρτα που ψήνονται μαζί τους στο πήλινο. Οι παπαρδέλες είναι μεγάλη ζημιά έτσι όπως ρουφάνε τη νοστιμάδα του χωριάτικου κόκορα που συντροφεύουν.

Και τα γλυκίσματα αντάξια του φαγητού: δυνατό σουφλέ σοκολάτας, ωραιότατη σοκο-μούς με μπανάνα.

Up: Η απίστευτη θετική αύρα του μέρους, η εξαιρετική τοποθεσία του και η εκφραστική πρωτοτυπία των γεύσεων. Down: Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά αλά Μπαξεβάνης δεν πρέπει να λείπει από ένα μενού που εστιάζει στο κρέας.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή

Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.