Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking - εικόνα 1

Shogun

Κοτόπουλο με κρέμα κάρι και άρωμα καρύδας, ψητό χοιρινό με σάλτσα BBQ και άλλα πιάτα εμπνευσμένα από την πολυνησιακή κουζίνα «συγκατοικούν» με το sushi αλλά και τις ιδιαίτερες επιλογές σε κοκτέιλ στο στιλάτο εστιατόριο του «Theoxenia Palace» στην Κηφισιά. Όσο για τη διακόσμηση που τα… περιβάλλει, προτιμάται η μοντερνιτέ του δυτικού κόσμου.

Aioli

Σαλιγκάρια Bourguignon, ταλιάτα, κανόλι παρμεζάνας, παπαρδέλες με ραγού άγριων μανιταριών, κοτόπουλο με σάλτσα σταφυλιού και λιαστής ντομάτας… Όλα μυρίζουν Μεσόγειο στο κουκλίστικο, cosy «Aioli» της Γλυφάδας, ένα χώρο που κρατάει σταθερή πορεία εδώ και χρόνια και όπου, λόγω γευστικής αντίληψης

και περιποίησης, αξίζει να πας και να ξαναπάς.

Δεκαεπτά

Από το ελληνικό μεσημεριανό μενού ψηφίζουμε κόκορα σουβλάκι με μαστέλο Χίου και λαχανικά ή μοσχαρίσιο φιλέτο με σος από άγρια μανιτάρια Γρεβενών. Από το πιο διεθνές βραδινό, rib eye με αρωματικό αλάτι ή νουαζέτα αγριογούρουνου με σμέουρα και δεντρολίβανο. Όλα δείχνουν ότι το πλέον κλασικό εστιατόριο του κέντρου προσέχει φέτος ακόμη πιο πολύ τις γεύσεις του.

Something’s cooking - εικόνα 2

Sesto Senso

Στο μεσογειακής αντίληψης εστιατόριο του Χαλανδρίου ο σεφ Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει διάφορα νέα πιάτα για τη σεζόν που ξεκινά: σπιτικές πίτες ημέρας, φιλέτο κοτόπουλο που γεμίζεται με προσούτο, ανθότυρο, σπανάκι και λιαστή ντομάτα ή ψαρονέφρι σε Chardonnay με πατατούλες εκραζέ. Αν είστε chocaholic (πολύ πιθανό)φήστε χώρο για το υγρό κέικ σοκολάτας.

Il Doppio

Η περιποιημένη ιταλική ταβέρνα των Εξαρχείων (θα τη βρεις δίπλα στο «Διπλό») πρόσθεσε στο εκτενές κατά τ’ άλλα μενού της vitello tonnato (μοσχαρίσιες φέτες με σάλτσα τόνου), ριζότο με σπαράγγια και καραβίδα μαγειρεμένο σε κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί και μοσχαρίσια φιλετάκια σοτέ με ντομάτα, κρεμμυδάκια και σκόρδο, ελιές, κάππαρη και ρίγανη – με το βλέμμα στη Μεσόγειο δηλαδή.

Κύλησε ο Τέντζερης

Ωραία μαγειρεύουν στα Βριλήσσια. Πέρα από τα μόνιμα του καταλόγου, θα βρείτε κάθε μέρα και τρία μαγειρευτά, εγώ όμως θα επιστήσω την προσοχή σας στην κατηγορία «γεύσεις Ελλάδας»: ζυγούρι-γαμοπίλαφο (Κρήτη), αρνάκι κλέφτικο (Τρίκαλα), χοιρινό μπούτι στη γάστρα (Ξάνθη), χοιρινό με πλιγούρι και κόλιαντρο (Κύπρος), κοτόπουλο μπουρδουνιώτικο (Λακωνία) και άλλα τοπικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεκαεπτά (17)

Λυκαβηττού 2 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.