Πέππας

Μια ιστορική ταβέρνα στο γνωστό κρεατοφαγικό προορισμό ανανεώνεται και αποκτά αισθητική εστιατορίου. Πρόκειται για μια παλιά ταβέρνα που λειτουργεί δίπλα στην εκκλησία από το 1977 και που πρόσφατα ξαναγύρισε στα χέρια των ιδιοκτητών οι οποίοι την ανακαίνισαν ολοκληρωτικά

Πέππας

Μια ιστορική ταβέρνα στο γνωστό κρεατοφαγικό προορισμό ανανεώνεται και αποκτά αισθητική εστιατορίου.

Πέππας - εικόνα 1

Αυτό που αντίκρισα την Κυριακή στη Σταμάτα ήταν απίστευτο. Κάποια στιγμή, κι ενώ οδηγούσαμε σε κάτι επαρχιακούς δρόμους –πραγματικά όμορφη εξοχή–, βρεθήκαμε ανάμεσα σε μυριάδες αυτοκίνητα, που κατέφθαναν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με προορισμό την πλατεία με τις χασαποταβέρνες. Σε φρενήρεις ρυθμούς έκαναν γύρους, σαν καρχαρίες, γύρω από την ταβέρνα της αρεσκείας τους, σκαρφάλωναν πεζοδρόμια και διπλοπάρκαραν για να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής –ει δυνατόν– από το παϊδάκι. Κι ας έχει δυο τετράγωνα πιο πέρα ατελείωτες αλάνες! Μετά, με αγωνία στο μάτι, κατέβαιναν βαδίζοντας γοργά για να προλάβουν. Φαντάζομαι ότι επιστρέφοντας το απόγευμα θα ένιωθαν ευτυχείς που βγήκαν… βόλτα στη φύση.

Αφού, λοιπόν, αντιμετωπίσαμε τα πλήθη, βρεθήκαμε καθισμένοι μπροστά στο τζάκι στην ταβέρνα του Πέππα. Την παλιά εκείνη ταβέρνα που λειτουργεί δίπλα στην εκκλησία από το 1977 και πρόσφατα ξαναγύρισε στα χέρια των ιδιοκτητών που την ανακαίνισαν ολοκληρωτικά. Έτσι, ο όρος ταβέρνα αναφέρεται πλέον μόνο στο είδος του φαγητού, αφού το περιβάλλον μοιάζει περισσότερο με εκείνο ενός εστιατορίου. Καλοβαλμένα τραπέζια, άνετες καρέκλες, χαμογελαστό προσωπικό με ωραίες ποδιές, ολοκαίνουργια ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα συνθέτουν ένα σκηνικό σαφώς πιο πολιτισμένο απ' ό,τι μας έχει συνηθίσει η περιοχή.

Ξεκινήσαμε με μια πολύ καλή σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και μανούρι στο κάρβουνο – ο κατάλογος το προτείνει με μέλι, αλλά δοκιμάστε το καλύτερα με το σπιτικό γλυκό κυδώνι που φτιάχνει η μητέρα του ιδιοκτήτη. είναι άλλο πράγμα. Ακολούθησε πολύ καλό, ζουμερό, αλλά ξεροψημένο κοντοσούβλι και τραγανό, αλλά κάπως στεγνό κοκορέτσι. Από τα κυρίως, δοκιμάσαμε μια ικανοποιητική σπαλομπριζόλα και συμπαθητικό, ωραία ψημένο παϊδάκι με χειροποίητες πατάτες τηγανητές. Στο τέλος, μας περίμενε μία ακόμη έκπληξη. Ενώ στις ταβέρνες της περιοχής τα επιδόρπια είναι είτε ανύπαρκτα είτε περιορίζονται σε γιαούρτι με μέλι, εδώ θα βρείτε τραγανούς καλοφτιαγμένους λουκουμάδες με μέλι, ζεστή τάρτα σοκολάτα και ενίοτε πολύ καλή τραχανόπιτα – μοιάζει με μπακλαβά.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό από την κλασική λαδόκολλα, ελάτε εδώ. Αλλά, θερμή παράκληση, παρκάρετε λίγο πιο μακριά. Μπορείτε να συνδυάσετε και μια βόλτα στο βουνό – εμείς πάντως το κάναμε, από τύψεις φαντάζομαι…

Περισσότερες πληροφορίες

Πέππας

Πλ. Σταμάτας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.