Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο; Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων.

Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο;

Κρίθαμος - εικόνα 1

Χαίρομαι όταν βλέπω να ανοίγουν εστιατόρια όπως ο «Κρίθαμος». Το έχω γράψει επανειλημμένως: η Αθήνα χρειάζεται περισσότερα καθημερινά, τίμια εστιατόρια που δεν προσποιούνται τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι και δεν φιλοδοξούν τίποτα περισσότερο από το να προσφέρουν καλοφτιαγμένο φαγητό σε ένα περιποιημένο περιβάλλον.

Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων. Ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, επιστρέφοντας από Αμερική, ανέλαβε για κάποια χρόνια τα «Spuntino» και τώρα ήρθε η ώρα ν' ανοίξει το δικό του εστιατόριο, με κουζίνα σαφώς επηρεασμένη από τον τόπο καταγωγής του, την Κάρπαθο. Το «Κρίθαμος» πατάει αισθητικά στο δοκιμασμένο πρότυπο της μοντέρνας ταβέρνας, φλερτάροντας όμως με την άνεση και το σέρβις ενός εστιατορίου. Το περιβάλλον είναι κομψό, νεο-παραδοσιακό, στους τόνους του γκρι και του μπεζ. Η κουζίνα είναι ελληνική, με ορισμένες «διεθνείς» προσθήκες τύπου ραβιόλια με σπανάκι, ανθότυρο και κρέμα ταρτούφο ή T-bone με σος bbq αλλά και καρπαθιώτικες πινελιές, όπως τα πληθωρικά και νόστιμα στριφτούρια (ζυμαρικό) με απάκι και ξερό ανθότυρο ή οι νόστιμες «κοπέλες Καρπάθου» (χορτοπιτάκια). Ό,τι δοκίμασα ήταν μια χαρά. Ξεχώρισα το μοσχαρίσιο συκώτι με κύμινο και πορτοκάλι, το νοστιμότατο αρνάκι, ενώ γευστικά και καλοφτιαγμένα ήταν και τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας.

Στα συν του «Κρίθαμου» το ιδιαίτερα περιποιητικό σέρβις και η λίστα κρασιών, που προσφέρει αρκετές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

\

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.