Ψάρι για χειροκρότημα στους Χρυσούς Σκούφους

Η εταιρεία Rokakis Fish προσέφερε τον αφρό της θάλασσας στο diner de gala της φετινής απονομής των Χρυσών Σκούφων.

Rokakis Fish Χρυσοί Σκούφοι 2024

Το εξαιρετικό diner de gala που ακολούθησε ύστερα από την τελετή απονομής των φετινών Χρυσών Σκούφων στο ξενοδοχείο "Athenaeum InterContinental" εντυπωσίασε τους προσκεκλημένους με τις ανατρεπτικές σπεσιαλιτέ που δημιούργησαν από κοινού ο Jacob Jan Boerma και ο Παύλος Κυριάκης. Ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας οφείλεται ασφαλώς στην υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη που προσέφερε η εταιρεία-συνώνυμο του φρέσκου ψαριού στη χώρα μας Rokakis Fish.

Rokakis Fish Χρυσοί Σκούφοι 2024

Η ιστορία της ξεκινά το 1932 από το μικρό χωριό Καστέλι Κισσάμου της Κρήτης, όταν ο προπάππους της οικογένειας έκανε με την ανεμότρατά του τα πρώτα θαλασσινά βήματα μιας πορείας που αποδείχτηκε συναρπαστική. Με αφετηρία την Κρήτη λοιπόν, η Rokakis Fish εξελίχθηκε τα επόμενα χρόνια σε μια πρότυπη οικογενειακή επιχείρηση τριών γενεών, με δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί έξω από τα στενά όρια όχι μόνο της Μεγαλονήσου αλλά και της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι την άλλη άκρη της γης.

Rokakis Fish Χρυσοί Σκούφοι 2024

Παράλληλα, έχει συνάψει βαθιά σχέση με τον κόσμο της γαστρονομίας, αποτελώντας βασικό προμηθευτή νωπών αλιευμάτων σε μια εκλεκτή γκάμα ξενοδοχείων, εστιατορίων αλλά και απαιτητικών σεφ που αναζητούν με πάθος την κορυφαία πρώτη ύλη της θάλασσας. Για την 31η απονομή των Χρυσών Σκούφων, η Rokakis Fish διάλεξε όλα τα ψάρια του μενού που στα χέρια των guest chefs της βραδιάς μετατράπηκαν σε αλησμόνητες δημιουργίες και εντυπωσίασαν όσους είχαν την ευκαιρία να τις γευτούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"