Ένα σπέσιαλ ρούμι στους Χρυσούς Σκούφους

Το εκλεκτό Flor de Caña απογείωσε την εορταστική ατμόσφαιρα κατά την φετινή 31η απονομή των Χρυσών Σκούφων.

Flor de Caña

Το ετήσιο ραντεβού των Χρυσών Σκούφων με τους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας ήρθε και φέτος στην ώρα του και ήταν όλοι εκεί. Η λαμπερή τελετή απονομής που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις πολυτελείς σάλες του ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental" σήμανε μια νέα εποχή για τον πλέον σημαντικό γαστρονομικό θεσμό της Ελλάδας, ενώ το εξαιρετικό δείπνο που ακολούθησε τις βραβεύσεις μαγείρεψαν ιδιοχείρως ο πολυβραβευμένος Ολλανδός σεφ Jacob Jan Boerma και ο διακεκριμένος με πολλούς Χρυσούς Σκούφους σεφ Παύλος Κυριάκης. 

Flor de Caña Χρυσοί Σκούφοι 2024

Σε μια τέτοια σημαντική βραδιά, οι Χρυσοί Σκούφοι δεν θα μπορούσαν παρά να σερβίρουν στους προσκεκλημένους τους ένα εκλεκτό ρούμι που κι εκείνο ωριμάζει εξίσου γοητευτικά. Πρόκειται για το Flor de Caña 18 y.o., ένα premium παλαιωμένο ρούμι με ιστορία που ξεκινά το μακρινό 1890 από την Νικαράγουα και το μόνο του είδους με διεθνείς πιστοποιήσεις για το χαμηλό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις πρακτικές αλληλέγγυου εμπορίου που εφαρμόζει.

Flor de Caña Χρυσοί Σκούφοι 2024

Εκτός αυτών, παλαιώνει για 18 χρόνια προβάλλοντας νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένους ξηρούς καρπούς, και ως εκ τούτου αποτέλεσε το ιδανικό digestif της βραδιάς ύστερα από το εξαιρετικό δείπνο που είχε προηγηθεί. Νωρίτερα ωστόσο, κατά την έναρξη της εκδήλωσης τις εντυπώσεις είχε προλάβει να κλέψει το απαλό Flor de Caña 12 y.o. με την ήπια και καλά ισορροπημένη επίγευση. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν ως welcome σε ένα πολύ δροσιστικό Spritz με το ελληνικό premium Vamma Vermouth και τόνικ που ανέδειξε τις πολλές και διαφορετικές αρετές του. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"