Τα εκλεκτά κρασιά της Boutari απογείωσαν τους Χρυσούς Σκούφους

H εμβληματική οινοποιία συνόδευσε με τα κρασιά της την εκθαμβωτική τελετή των Χρυσών Σκούφων.

Boutari

Η φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental" και ήταν αφιερωμένη όπως πάντα στους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας, ήρθε σε απόλυτο pairing με την ιστορική οινοποιία Boutari. Μετρώντας χιλιάδες τρύγους από το 1879 ως σήμερα, με οινοποιεία και ιδιόκτητα αμπελοτόπια στις πλέον σημαντικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας, η Boutari παρουσίασε ορισμένες από τις κορυφαίες ετικέτες της αλλά και νέες προσθήκες σε αρμονία με τις εξαιρετικές δημιουργίες των Jacob Jan Boerma και Παύλου Κυριάκη, που μαγείρεψαν από κοινού το diner de gala της απονομής.

Boutari Χρυσοί Σκούφοι 2024

Την αρχή έκαναν τα μονοποικιλιακά της Boutari, όπως το Sauvignon Blanc 2023 που με την ευωδιά εξωτικών φρούτων και τη βοτανική δροσιά του ταίριαξε υπέροχα με το πιάτο παλαμίδα με τραγανό αγγουράκι, edamame και αφρό σάλτσας beurre blanc με βασιλικό. Η ολοκαίνουργια φινετσάτη Μαλαγουζιά σοδειάς 2023 στάθηκε επάξια δίπλα σε μια ντελικάτη μελιτζάνα με κρέμα παρμεζάνας, ενώ το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2023 με τις χαρακτηριστικές ευωδιές από τριαντάφυλλο έφερε εις πέρας την απαιτητική αρμονία με την αγκινάρα αλά πολίτα, ενισχυμένη απρόσμενα με πούδρα από καφέ.

Boutari Χρυσοί Σκούφοι 2024

Boutari Χρυσοί Σκούφοι 2024

Η εμβληματική Καλλίστη Reserve 2020, ένα κρασί γεμάτο και πλούσιο, με αρώματα εσπεριδοειδών και βανίλιας, αποδείχτηκε με τη σειρά της ο ιδανικός συνοδός της εξαιρετικής δημιουργίας "φρέσκος μπακαλιάρος με τσορίθο, αφρό από dashi και αρακά". Λίγο πριν το φινάλε, μια ακόμα νέα ετικέτα, το Κόκκινο Γράμμα, ένα πλούσιο blend από Syrah και Merlot, αγκάλιασε με τις μαλακές του τανίνες ένα άψογο καρέ αρνιού με αφρό από μελιτζάνα και ταχίνι, αποδεικνύοντας πως είναι ένα κρασί που ενδείκνυται για ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις. Η φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων και το εξαιρετικό μενού άφησαν στους εκλεκτούς προσκεκλημένους την ωραιότερη επίγευση, και τα μοναδικά κρασιά της Boutari έχουν φυσικά μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας. 

Boutari Χρυσοί Σκούφοι 2024

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"