Το ύδωρ της υψηλής γαστρονομίας

Το εξαιρετικό ντουέτο των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino και Acqua Panna χάρισε την μοναδική δροσιά του στην 31η απονομή των Χρυσών Σκούφων.

S.Pellegrino

Κάθε μεγάλη γαστρονομική γιορτή του αθηνοράματος έχει την εξαιρετική δροσιά που της χαρίζει το ασυναγώνιστο ντουέτο που φτιάχνουν το light sparkling φυσικό μεταλλικό νερό των Ιταλικών Άλπεων S.Pellegrino και το φυσικό μεταλλικό νερό της Τοσκάνης Acqua Panna. Ειδικά μάλιστα φέτος που ο εμβληματικός θεσμός των Χρυσών Σκούφων έκανε ένα δροσερό, νέο ξεκίνημα στους επιβλητικούς χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental", βρέθηκαν και πάλι δίπλα του ως χορηγοί αποδεικνύοντας περίτρανα τη βαθιά σχέση που έχουν συνάψει με τον κόσμο της γαστρονομίας.

S.Pellegrino

Γιατί είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως αν υπάρχουν δύο νερά που συνδέονται απόλυτα με το fine dining σε παγκόσμιο επίπεδο αυτά είναι χωρίς αμφιβολία το S.Pellegrino και το Acqua Panna που συντρόφευσαν τους προσκεκλημένους της λαμπερής βραδιάς ήδη από το ξεκίνημά της. Όσα ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της φετινής 31ης απονομής των Χρυσών Σκούφων ήταν όπως πάντα μια γιορτή αφιερωμένη στους καλύτερους των καλύτερων της ελληνικής γαστρονομίας, σε εκείνους δηλαδή που εξελίσσουν τη γεύση και την ανεβάζουν στο επόμενο επίπεδο.

S.Pellegrino

Το ίδιο κάνει και ο Jacob Jan Boerma, ο guest chef της φετινής βραδιάς που άφησε για λίγο τα αστεράτα εστιατόρια του ανά τον κόσμο προκειμένου να μαγειρέψει αυτοπροσώπως και με τη συνδρομή του επιδραστικού σεφ Παύλου Κυριάκη το εξαιρετικό μενού που απόλαυσαν οι εκλεκτοί καλεσμένοι της απονομής. Οι υψηλού επιπέδου δημιουργίες έμειναν αξέχαστες σε όσους είχαν την ευκαιρία να τις χαρούν και φυσικά απογειώθηκαν χάρη στις εκλεπτυσμένες φυσαλίδες του S.Pellegrino και τη βελούδινη γεύση του Acqua Panna.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"