Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής για κορυφαίο ψάρι και ολόφρεσκα θαλασσινά

Οι θαλασσοφαγικές πινέζες που πρέπει να προστεθούν αυτή την περίοδο στον ευ τρώγειν αθηναϊκό σου χάρτη.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Το πρωτοκλασάτο ψάρι των ελληνικών θαλασσών καθώς και τα αντίστοιχης ποιοτικής εμβέλειας θαλασσινά θα έλεγε κάποιος πως ήταν ανέκαθεν attached στο γαστρονομικό DNA μας. Διόλου τυχαία, η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της νόστιμης ψαρόσουπας, του μυρωδάτου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων, καταλήγει συνήθως σε κάποιο εστιατόριο, που πλέει σε πελάγη νοστιμιάς.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Ακριβώς τέτοια μπορούν να είναι μέρη παραδοσιακά δίπλα ή κοντά στο κύμα, ψαροταβέρνες και twisted μεζεδοπωλεία, old school ρεστοράν αλλά και κλασάτα σποτ, σε γειτονιές-φαβορί ή σε πιο outsider περιοχές της πόλης, σε εξοχές βορείων και νοτίων προαστίων.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Με κοινή συνιστώσα όμως την αγάπη για τους θησαυρούς του αφρού και του βυθού, τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και την άψογη αξιοποίηση αυτών, σε κλασικές αλλά και out of the box συνταγές.

Δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"