Στο Παγκρατιώτικο "Βενιαμίν" για day ‘n’ night διασκέδαση

Βενιαμίν

Τίποτε δεν μπορεί να φθείρει το για πάντα νέο "Βενιαμίν", το ανεπιτήδευτο καφέ μπαρ στην λαοφιλή γειτονιά του Παγκρατίου που κατέφτασε πριν περίπου ένα χρόνο με απροσποίητο coolness και αφοπλιστική ξεγνοιασιά. Η φρεσκάδα του παραμένει ατόφια ειδικά μετά το μελετημένο update που έκανε στον χώρο και στο μενού του, προκειμένου να συνεχίσει ως ένας οικεία ανέμελος χώρος όπου διασκεδάζεις με τους δικούς σου ρυθμούς day ‘n’ night. 

Όλη η δράση εναλλάσσεται μεταξύ των χαρακτηριστικών κίτρινων καρεκλών στον εξωτερικό χώρο και στη ζεστή ξύλινη σάλα γεμάτη φωτογραφίες από πρόσωπα της pop culture που αγαπούν οι δύο ιδιοκτήτες. Το cool στέκι με την νεανική καρδιά αγκαλιάζει ισότιμα το φαγητό και το ποτό στην old school πλατεία Μεσολογγίου, η οποία διατηρώντας μια αρμονία ανάμεσα σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες δεν έχει παραδοθεί (ακόμη) στην υπεράριθμη κατάληψη από πανομοιότυπα μαγαζιά εστίασης. 

Βενιαμίν

Είτε σκέφτεσαι για μια ένα χορταστικό σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί από το δικό τους προζύμι πριν την βραδινή έξοδο, είτε αναζητάς ένα καλό κοκτέιλ με το απαραίτητο "από δίπλα του", το "Βενιαμίν" προσφέρεται για μια έξοδο ανεπιτήδευτη, γεμάτη μοίρασμα (στα πιάτα όχι μόνο στα social media). Το κοντέρ του μενού με το δεκατιανό -καθώς στο "Βενιαμίν" δεν προτιμούν την λέξη brunch- γράφονται χιλιόμετρα από διαφορετικές νόστιμες εκδοχές με αυγά, όπως τα κλασικά μάτια και τα σπαστά με ντοματίνια κονφί και γραβιέρα Νάξου. Ακολουθώντας αντίστοιχη ελληνική γευστική αβρότητα, τα σάντουιτς είναι όλα ένα και ένα τρυπώνοντας προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας ανάμεσα σε δυο ψωμάκια. Προζυμένιο ψωμί με σύγκλινο Καλαμάτας, ξινομυζήθρα και μαρμελάδα κολοκύθας ή ψωμί ολικής με παλαμίδα κονφί μαγιονέζα ταρτάρ, πίκλα αγγούρι και λεμόνι κονφί πρωταγωνιστούν μέχρι τις 17:00 όπου και μετά αναλαμβάνει το βραδινό μενού που αναμένεται ολόφρεστο τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Βενιαμίν

Διαφυλάσσοντας τον παιδικό τους αυθορμητισμό, στο "Βενιαμίν" πειράζουν τους καταλόγους συχνά, όποτε κάθε φορά συναντάς και κάτι αλλιώτικο. Σταθερές αξίες θα παραμείνουν το εκλεκτό ταρτάρ με μαγιονέζα horseradish και αντζούγιας όπως και το αρωματικό σκουμπρί σε λεμονοθύμαρο, σουμάκ, λουίζα μαζί με ταραμά. Τολμηρές αλλά άκρως πετυχημένες οι εκδοχές του βραδινού παντρεύουν τους μεζέδες με φόντο μια από της πιο γνήσια φιλόξενες μπάρες της πόλης. 

Βενιαμίν

Στο μεταίχμιο του γαστροκαφενέ και της ωραίας fun μπάρας, το στέκι της πλατείας Μεσολογγίου έχει αδυναμία στα κλασικά κοκτέιλ παρότι έχει και τα house κοκτέιλ που εναλλάσσονται. Σε αυτά, προσθέστε μια ρετρό γρανιτομηχανή που δεν προλαβαίνει να δίνει δροσερό υλικό για frozen margaritas και daiquiri μάνγκο. Με στόχο την καρδιά των wine lovers αλλά όχι μόνο, η λίστα των κρασιών του εμπλουτίστηκε με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, με δύο πορτοκαλί κρασιά και δύο εξαιρετικά αφρώδη που αξίζουν την προσοχή μας. 

Βενιαμίν, Πλατεία Μεσολογγίου 5, 210 7298038, Instagram: veniamin.ath
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.