Στο 'Metropolis Roof Garden' για fine comfort α λα ελληνικά με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του 'Electra Metropolis' περνά περίοδο φόρμας, με την κουζίνα του να κλέβει την παράσταση από την εκπληκτική αφ' υψηλού οπτική της πόλης.

Στο 'Metropolis Roof Garden' για ελληνοστροφές fine comfort με θέα Ακρόπολη

Το να παρατηρείς τη μετάβαση από το απόγευμα προς το βράδυ, στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου 'Electra Metropolis' και την κορωνίδα των γευστικών του προτάσεων, το 'Metropolis Roof Garden', θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες αθηναϊκές τελετουργίες.

Τότε που οι πορτοκαλί ανταύγειες του ηλιοβασιλέματος παραδίδουν τη σκυτάλη στις μύριες αποχρώσεις του μπλε από το πιο απαλό έως το βαθύτερο, υπό το αγέρωχο βλέμμα του Ιερού Βράχου και σε ένα περιβάλλον όπου το βλέμμα τριγυρνά ανέμελο από Σύνταγμα ως το Φάληρο κι απ’ το Θησείο μέχρι τον Πειραιά.

Metropolis Roof Garden 2

Πίσω από όλα αυτά, ένας χώρος χαλαρά κομψός, με λευκοστρωμένα τραπέζια και άνετες πολυθρόνες, ιδανικό τερέν ώστε ο executive chef Χάρης Ζευγούλης και ο chef de cuisine Στέφανος Ροδίτης να ξεδιπλώσουν τη μαγειρική τους κοσμοθεωρία. 

Παρότι στο 'Metropolis Roof Garden' δεν επιθυμούν την προσθήκη ταμπέλας στην κουζίνα τους, εύκολα και αβίαστα διακρίνει κανείς ένα φινετσάτο και ελληνοστροφές fine comfort, με εξαιρετική πρώτη ύλη, κυρίως από μικρούς παραγωγούς της χώρας.

Metropolis Roof Garden Χάρης Ζευγούλης

Το τελευταίο, εν είδει τοπικής αγάπης,  μεταφράζεται με προϊόντα-θησαυρούς όπως η ελληνική μπουράτα Κερκίνης, το κριθαράκι από μικρό συνεταιρισμό της Καλαμάτας, το αρνί απευθείας από Ναξιώτες εκτροφείς ή το jamón ibérico από την οργανική φάρμα Kermes της αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα και συμπληρωματικά, ιδιαίτερη αδυναμία στο sustainability και τη zero waste φιλοσοφία, συν μια προσεκτικά φτιαγμένη γκάμα από vegan και vegetarian πιάτα.

Μία κουζίνα λοιπόν σύγχρονη και επίκαιρη που όχι απλά ταιριάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και, πολύ περισσότερο, με τη θέα που χαρίζει η άψογα διαμορφωμένη βεράντα αλλά μοιάζει να λειτουργεί ως μια συνέχεια των όσων βλέπεις και των όσων πρέπει, επί του πιάτου. 

Metropolis Roof Garden 9

Metropolis Roof Garden 5

Metropolis Roof Garden 6

Ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα δοκιμάζεις ένα έξοχα σοταρισμένο χτένι με κρέμα αρωματικού ταραμά, ταρτάρ σπαραγγιού και dressing εσπεριδοειδών, την καραβίδα με χειροποίητο κριθαράκι Ταϋγέτου, φρέσκια τρούφα και άγριο σκόρδο ή τη γλώσσα πρασοσέλινο με άγρια χόρτα, μαγιονέζα μυρωδικών και τραγανή πατάτα με φύκι nori. 

Πιάτο σήμα-κατατεθέν πια, το σιγομαγειρεμένο για 72 ώρες αρνάκι Νάξου (λαιμός και φιλέτο) επικυρώνει την κλάση της κουζίνας, με έξοχο μέλωμα και ιντριγκαδόρικο κοντράστ με τον θαυμάσιο πουρέ από μελιτζάνες ιμάμ και την κρέμα από καπνιστή φέτα.

Metropolis Roof Garden 3

Άξια αναφοράς τα όσα παρουσιάζει ο pastry chef Βαγγέλης Αλούπης, όπως μαρτυρούν άλλωστε το εκμέκ τσουρέκι με μους μαστίχας και παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα και η μους σοκολάτας γάλακτος με κρέμα πραλίνας φουντουκιού, κραμπλ κακάο και παγωτό bitter σοκολάτας. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.