Του Βοτανικού ο "Θεσσαλός", το καλύτερο παιδί

Το καφενείο – μουσικό μεζεδοπωλείο στον Βοτανικό, αφηγείται ιστορίες της παλιάς Αθήνας σερβίροντας περιποιημένα μεζεκλίκια για τις ουζο-τσιπουροποσίες της μετα-θεατρικής μας εξόδου.

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τις πιο πολυσύχναστες θεατρικές πιάτσες της πόλης, ο Βοτανικός είναι συνοικία που στα στενά της βρίσκεις ανοιχτόκαρδα στέκια για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής, μετά τη θεατρική σου έξοδο. Κάπως έτσι είναι και "ο Θεσσαλός", το πρώτο ίσως του είδους μαγαζί της περιοχής, που, χαλαρό και συνάμα φροντισμένο, είναι σημείο συνάντησης. Στα τραπέζια του θα βρεις ντόπιους και μη, γνωστές φυσιογνωμίες του θεάτρου και της μουσικής, φίλους της τέχνης και μερακλήδες που αγαπούν αυτό που τόσο εγκάρδια ο ιδιοκτήτης Αλέξης Στρωματιάς εδώ και μια δεκαετία (και πλέον) προσφέρει. Γιατί "ο Θεσσαλός" είναι το καλύτερο παιδί και το αντιλαμβάνεσαι μόλις περάσεις το κατώφλι του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα πάντα εδώ έχουν αίσθηση παλιάς Αθήνας, από τη διακόσμηση μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα και τις μουσικές, με ζωντανές εμφανίσεις που συχνά σιγοντάρονται από τους θαμώνες. Μουσικάντης εξάλλου είναι και ο ιδιοκτήτης, που προσφέρει στους φίλους του νοσταλγικού μαγαζιού του αυτό που ο ίδιος θα ήθελε από μια έξοδο με την παρέα του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αγαπά και τις ελληνικές μερακλίδικες γεύσεις και τις σερβίρει στα τραπέζια με διακριτικές συμπληρωματικές δημιουργικές πινελιές. Στις φλόγες της ανοιχτής φωτιάς οι σχάρες του ψήνουν λουκάνικα Τρικάλων, που δεν λείπουν από κανένα τραπέζι παρέα με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης, όπως και κρεατικά κάθε λογής σωστά ψημένα. Απολαυστικές είναι οι βούτες στα αυγά με σουτζούκι και τα χοιρινά μπριζολάκια που μαρινάρονται σε μπύρα και φασκόμηλο, με το ωραίο τραγανό λιπάκι τους, ενώ στο ούζο ταιριάζει γάντι το σκουμπρί στη σχάρα και ό,τι σας προτείνουν από θαλασσινά. Ο κος Αλέξης είναι μερακλής οπότε μπορεί να έχει τα κλασικά πιάτα του αλλά ανάλογα με την έμπνευση της μέρας όλο και κάτι ακόμα θα έχει να τρατάρει εκτός μενού… 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.