World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα!

Εσύ πώς θα γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα πίτσας στις 9 Φεβρουαρίου; Μερικές από τις πιο νόστιμες πίτσες της πόλης δεν απέχουν και πολύ από το σπίτι σου: διάλεξε το κατάστημα που προτιμάς και απόλαυσε το απόλυτο comfort food όπως του αξίζει.

Chicago – style Deep Dish pizza © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν και δεν χρειαζόμαστε γιορτή για να τιμήσουμε ένα – κριτσανιστό ή αφράτο, εσύ διαλέγεις – κομμάτι πίτσας με τα αγαπημένα μας toppings, η 9η Φεβρουαρίου είναι η διεθνής Pizza Day. Κι αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να τιμήσουμε τη στρογγυλή θεά, τη βασίλισσα του comfort food και αδιαφιλονίκητη προθιέρεια των ιταλικής κουζίνας. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να την απολαύσουμε, απ’ ό,τι σε κάποια από τις εγγυημένες αλυσίδες καταστημάτων της πόλης, όπου η πίτσα είναι δυνατό χαρτί!

La Pasteria

La Pasteria

Λαχταριστή κι απολαυστική, η πίτσα της "La Pasteria" έχει για βάση της τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ολόκληρες ώρες πριν ψηθεί, και πιστέψτε μας, αυτή η τριήμερη υπομονή κάνει όλη τη διαφορά. Το ζυμαράκι είναι αέρινο και μυρωδάτο, ιδανικό για να υποδεχτεί τα εκλεκτά toppings της "La Pasteria", με συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα: η mascarpone e prosciutto affumicato, για παράδειγμα, είναι μια από τις αγαπημένες μας φουλ ιταλικές συνταγές, με το μαλακό και ήπιο τυράκι να στρώνει ιδανικό χαλί για το αφράτο καπνιστό αλλαντικό, ενώ ακόμη και η Greca, με το δυναμικό ταμπεραμέντο που τις δίνουν οι μαύρες ελιές, η φέτα, η κάπαρη και τα κρεμμύδια, βρίσκει τέλειο ταίρι στο εύπεπτο και πεντανόστιμο ζυμαράκι της "La Pasteria".

 L' Artigiano

World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα! - εικόνα 2

Για ένα brand που μετράει ήδη 30 ολόκληρα χρόνια εξειδίκευσης στην ιταλική κουζίνα, υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις – ιδίως όταν η κουβέντα έρχεται στο τριών δεκαετιών love story με την πίτσα. Γι’ αυτήν την pizza day όμως, καλύτερα να εστιάσουμε στον νέο, επετειακό καρπό του έρωτα αυτού: την Chicaco style Deep Dish Pizza, μια εντελώς ανατρεπτική προσέγγιση στην πίτσα, που μας παίρνει μακριά από τη Νάπολη και τις δικές της παραδόσεις, για να μας ταξιδέψει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Εκεί, όπου η πίτσα απέκτησε μια νέα, συναρπαστική μορφή, που μας έκανε να ξεχάσουμε όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε: λαχταριστά toppings απλό εκλεκτούς Ιταλούς και Έλληνες παραγωγούς, σάλτσα ντομάτας γεμάτη φρεσκάδα, και πληθωρική, extra large ποσότητα τυριού, ξαπλώνουν σε μια τραγανή, πλούσια ζύμη τάρτας φτιαγμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο – κάτι που δεν συναντάμε πουθενά αλλού – για να δώσουν ένα αποτέλεσμα που ταράζει τις αισθήσεις! Ακριβώς όπως η αγάπη μας για την πίτσα της "L’ Artigiano", δηλαδή…

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.