Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" , ενώνει και πάλι τους οπαδούς, φίλες και φίλους, του επώνυμου, ποιοτικού Ελληνικού κρασιού.

ΒορΟινά

Τα ΒορΟινά της Αθήνας, η οινική εκδήλωση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη διοργάνωση για το κρασί στην Ελλάδα, πραγματοποιείται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος", των κορυφαίων οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές, και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου.

Με ανανεωμένη διάθεση και σε νέα τοποθεσία φέτος, τα ΒορΟινά θα ενώσουν και πάλι τους οπαδούς, φίλες και φίλους, του επώνυμου, ποιοτικού Ελληνικού κρασιού. Στα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο πλούτος του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, από τον Όλυμπο στην Ήπειρο και από εκεί, σε όλη τη Μακεδονία.

ΒορΟινά

Οίνοι ξηροί λευκοί, blanc de noir, orange, ροζέ και ερυθροί, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί ή σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι ένα μέρος μόνο των επιλογών που οι επισκέπτες της έκθεσης θα γευτούν.

Παράλληλο πρόγραμμα για περισσότερη οινική απόλαυση

  • Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για εκκολαπτόμενους αλλά και έμπειρους γευσιγνώστες και γευσιγνώστριες. Ώρες 1-3 μ.μ. Είσοδος δωρεάν. Έπαθλο 3 φιάλες κρασί στους 3 πρώτους νικητές/νικήτριες.
  • Masterclass με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη και τίτλο "Σπουδή στο Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά της Βόρειας Ελλάδας". Μία εις βάθος ανάλυση των δύο σημαντικότερων γηγενών λευκών ποικιλιών από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας και από 21 επιλεγμένες ετικέτες. Ώρες 5-7 μ.μ. Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ.
  • Γευστική δοκιμή των βραβευμένων καλύτερων οίνων ανά κατηγορία και ειδικών βραβείων, καθώς και του καλύτερου αποστάγματος, του 23ου Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.
  • Γνωρίζουμε και δοκιμάζουμε σπάνιες αμπελοοινικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
  • Τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας, είναι τα ροζέ της καρδιάς μας, γι’ αυτό τα δοκιμάζουμε στα τραπέζια των ΒορΟινών αλλά και όλα μαζί στο θεματικό τραπέζι οινογευσίας.

ΒορΟινά

Οι "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" από τους "Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος":

Από τη Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου

  • Κτήμα Κατσαρού - Κρανιά Ολύμπου
  • Οινοποιείο Kitrvs, - Πύδνα Πιερίας

Από τη Διαδρομή της Ηπείρου

  • Zoinos Winery - Ζίτσα, Ιωάννινα
  • Κατώγι Αβέρωφ - Μέτσοβο, Ιωάννινα

Από τη Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών

  • Αμπελώνας Καμκούτη - Βελβεντό Κοζάνης
  • Κτήμα Βογιατζή - Βελβεντό Κοζάνης
  • Κτήμα Πάντου - Υδρούσα Φλώρινας
  • Κτήμα Άλφα - Αμύνταιον Φλώρινας

ΒορΟινά

Από τη Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας

  • Κτήμα Ταραλάς - Πατρίδα 
  • Argyrakis Wines - Τριπόταμος 
  • Ευστρατία Ταζογλίδου - Νάουσα 
  • Κτήμα Διαμαντάκος - Μαντέμι 
  • Μπουτάρη - Στενήμαχος
  • Κτήμα Φουντή - Νέα Στράντζα
  • Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Γιαννακοχώρι
  • Αργατία - Ροδοχώρι
  • Βαένι Νάουσα - Επισκοπή

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας

  • 3 Γενιές - Πιπεριά - Αριδαία Πέλλας
  • Κτήμα Ζην Ηδέως - Λουτράκι Αλμωπίας, Πέλλα
  • Μικρό Κτήμα Τίτου - Δύο Ποτάμια, Παιονία, Γουμένισσα

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης

  • Οινοποιείο Κεχρής - Καλοχώρι 
  • Κτήμα Γεροβασιλείου - Επανομή

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής

  • Κτήμα Πόρτο Καρράς - Νέος Μαρμαράς, Σιθωνία
  • Μετόχι Μυλοπόταμος - Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου, Άγιον Όρος

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου

  • Κτήμα Βιβλία Χώρα - Κοκκινοχώρι Καβάλας
  • Κτήμα Τέχνη Οίνου - Μικροχώρι Δράμας
  • Nico Lazaridi - Αγορά Δράμας
  • Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη - Αδριανή Δράμας
  • Κτήμα Παυλίδη - Κοκκινόγεια Δράμας
  • Oenops - Προσοτσάνη Δράμας
  • Το Κτήμα τ’ Αποστόλη - Άμπελοι Σερρών

Το κόστος είναι 12€ ενώ για φοιτητές 8€ (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας κατά την προσέλευση στην εκδήλωση).

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού της εκδήλωσης όπου οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδό τους. Το ποτήρι, είναι εγκεκριμένο από τον OIV (Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου & Οίνου). Οι επαγγελματίες, από το χώρο της εστίασης και εμπορίας οίνου, καθώς και οι δημοσιογράφοι, θα λάβουν στην είσοδο το ονομαστικό τους καρτελάκι, ενώ το καταναλωτικό κοινό, το βραχιόλι με το λογότυπο των ΒορΟινών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"