Ατμόσφαιρα New York στο γιορτινό brunch του "Geco"

Geko Χριστούγεννα 2023 Brunch

Έχει κάτι νεοϋορκέζικο αυτή η στοά δίπλα στο ξενοδοχείο "Gatsby" που στεγάζει το εστιατόριο του το "Geco"∙ ασυνήθιστο για τα δικά μας πολεοδομικά  δεδομένα. Και έτσι όπως η διαμόρφωση του χώρου ευνοεί τον πυκνό στολισμό, η γιορτινή ατμόσφαιρα είναι έντονη και αγαπησιάρικη. Και δεν είναι μόνο ο στολισμός, αλλά και οι μουσικές που στο brunch της Κυριακής σε στέλνουν κατ' ευθείαν σε Νεοϋορκέζικες ταινίες∙ η Ίνα ξεκινάει το μεσημέρι τρυφερή electric cello performance δίνοντας τη σκυτάλη στην Κέλλυ Καλτσή που τραγουδάει με class και ωραία κίνηση "Una note a Napoli" και "Fly Me To The Moon",  "Sway" και "Summertime", "Girl from Ipanema" και "Perhaps Perhaps Perhaps", και άλλα παρόμοια.  

Κέλλυ Καλτσή, Geko Χριστούγεννα 2023 Brunch

Οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα από τη νοστιμιά των γεύσεων που επιμελούνται συστηματικά οι δημιουργοί του "Funky Gourmet" Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος συνεργαζόμενοι στενά με resident chef Παναγιώτη Φλάκα. Η ποικιλία του μενού αρκετά μεγάλη με τις σπέσιαλ προτάσεις του brunch να συμπληρώνονται από τα πιάτα  του καθημερινού μενού. Δεν μιλάμε για εξτραβαγκάντσες, αλλά σε κάθε πιάτο φαίνεται η σημασία στη λεπτομέρεια.

Geko Χριστούγεννα 2023 Brunch, Νίκος Ρούσσος, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο resident chef Παναγιώτης Φλάκας

Από τα bar snack που άρεσαν πολύ η πεντατράγανη μπρουσκέτα με ξυνούτσικη ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο, η αιχμηρή νοστιμάδα του κεμπάπ από τόνο μέσα σε homemade λεπτές πίτες ελαιολάδου με ανατολίτικης ψυχής ντοματοπιπερένια σάλσα και γιαούρτι, και το ασυνήθιστο πεϊνιρλί που το ωραίο του ζυμάρι συνδυάζεται με buratta, πέστο φυστικιού και γλυκόξυνες νότες από καψαλισμένα ντοματίνια και μαρμελάδα σύκου. Αστέρι από μόνο του το καρπάτσιο παντζαριού συνταιριασμένο άψογα και πρωτότυπα τόσο στο μάτι όσο και στον ουρανίσκο με μαύρα βατόμούρα, γιαούρτι, κατσικίσιο τυρί, μούρα, δυόσμο, καραμέλα sherry και φιστίκια Αιγίνης.

Geko Χριστούγεννα 2023 Brunch

Περνώντας στα πιο στιβαρά, το steak and eggs έχει το ατού να γεμίζει ο ξύλινος  δίσκος που το σερβίρουν από premium αμερικάνικο διάφραγμα με φανταστικό δάγκωμα και ζουμερή υφή, ότι πρέπει για να το βουτήξεις στην γευστικότατη "σάλτσα" του κρόκου αυγών ελεύθερης βοσκής∙ αν φροντίσεις μάλιστα να βάλεις δίπλα τους "πεθαίνω για σένα" τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα και τρούφα δεν θα το μετανιώσεις. Ζημιά είναι όμως και το αιχμηρά λεμονοριγανάτο μπούτι κοτόπουλου, τρυφερό και μυρωδάτο, με πέτσα τραγανή, σάλτσα δυνατή για ονειρεμένες βούτες και φουρνοτηγανητές τραγανές πατάτες.

Geko Χριστούγεννα 2023 Brunch

Και μετά ένας τόσο υποδειγματικά dirty σιγομαγειρεμένος αρνίσιος λαιμός, που ξεκοκαλίζεται παρουσία του πελάτου, όπως έλεγαν παλιά, και συγκινεί με το μέλωμά του. Στέκεται ωραία δίπλα στα κύρια η σοφιστικέ πικράδα από ελαφροζεματισμένο σταμναγκάθι.  Βελούδινη κρεμ μπρυλέ με κόκκινα φρούτα και τραγανή κρούστα είναι ιδανικό φινάλε ενώ για όσους προτιμούν κάτι πληθωρικό υπάρχει σοκολατένιο μπράουνι με παγωτό αλμυρής καραμέλας και τραγανά brittle θυμαρίσιου μελιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.