Πού τρώει τώρα η Γλυφάδα

Όλες οι διευθύνσεις που χρειάζεστε για να περάσετε ζάχαρη στη ντίβα των Νοτίων Προαστίων, πριν, μετά, ή κι ανάμεσα από τα γιορτινά σας ψώνια.

Γλυφάδα Εστιατόρια

Μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις και δυνατά εστιατορικά brands ξαναφέρνουν τη Γλυφάδα στο προσκήνιο κάνοντας ποδαρικό πριν καν μπει το νέο έτος, όμως η ντίβα των Νοτίων Προαστίων δεν έχει ανάγκη από προβολείς για να λάμψει: είναι ένας προορισμός αυτόφωτος, όπου αγαπημένα κλασικά και δυναμικά νέα στέκια συνθέτουν ένα γευστικό παλίμψηστο που χαράζει τη δική του ρότα.

Beastalis

Ένας ιεροκύρηκας του κρέατος, ο Γιάννης Μπασταλής πέρασε χρόνια σε steakhouses ανά τον πλανήτη και γύρισε όλη την Ελλάδα στήνοντας κουζίνες σε νησιά και λίμνες, ξενοδοχεία και βίλες, αλλά και pop up εστιατόρια για να μαγειρέψει εκλεκτές κοπές σε εκλεκτικούς κρεατοφάγους. Τώρα, έχει πιάσει σταθερό ντόκο στη Γλυφάδα, και σε νεοκλασικό της δεκαετίας του ’20 με μεγάλη αυλή κι αρχοντική φινέτσα (που επί δεκαετίες στέγαζε την κρεπερί "Παραμύθι"), χρησιμοποιεί ανοιχτές φωτιές και καπνιστήρια, για κοινωνήσει την περί μοντέρνας κρεατοφαγίας άποψή του. Έτσι, μοσχαρίσιες κοπές, ολόκληρα κοτόπουλα, λαχανικά και φρούτα κρέμονται για ώρες σε τσιγκέλια πάνω από την assado του, αφήνοντας τις τενχικές αργού ψησίματος και καπνίσματος να γεμίσουν με νοστιμιά τη λουκουμένια σάρκα τους.

Ora by Ettore Botrini

Ora

Στο κλασάτο εστιατόριο του ολοκαίνουριου One & Only Aesthesis, ο πολυβραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι (επιδραστικότερος σεφ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους συναδέλφους του) μιξάρει τις δυο καταγωγές του σε ένα μενού που προτείνει ελληνοϊταλική καλοφαγία με comfort νότες και φινετσάτες λεπτομέρειες – σαν αυτές που δίνουν ξεχωριστό στιλ στον ντιζαϊνάτο χώρο του εστιατορίου, με τα πολλά σεπαρέ, τα τραπέζια που βλέπουν τη στιλάτη πισίνα με τους μαιάνδρους και τις πριβέ γωνίες, να επιπλέουν σε ένα πανέμορφο μωσαϊκό με μεγάλες, ασυνήθιστες, καφέ και ροζ μαρμάρινες ψηφίδες. Η κουζίνα έχει γραμμένη την οικειότητα στο dna της, με τη ντελικάτη διαχείριση για οδηγό, όπως αυτή στις γαρίδες Κοιλάδας (με ώριμο μάνγκο, τζίντζερ και μπισκ με gastrique βατόμουρου), στο μοσχαρίσιο ταρτάρ (με φρέσκια τρούφα και λεμονάτη κρέμα πεκορίνο), ή στον τόνο Αλονήσου (κονφί σε τονοσαλάτα, με ντομάτες, ελιές, φρέσκο αυγοτάραχο και νερό ντομάτας).

Basegrill Glyfada

Σημείο αναφοράς στην κρεατοφαγία της Αθήνας, το Basegrill του Περιστερίου αποκτά φέτος το πρώτο του αδερφάκι, πιάνοντας πόστο σε σημείο κλειδί της Γλυφάδας. Με τις εργασίες να τρέχουν για εγκαίνια στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου (προγραμματισμένο opening: 8/1), στον επιβλητικό χώρο που απλώνονται τα ψυγεία ωρίμανσης των αδερφών Λιάκου, η μπιστρό αισθητική της ναυαρχίδας των Δυτικών Προαστίων να αποκτά τώρα μια industrial αγριάδα. Μεταλλικά σεπαρέ χαρίζουν οικειότητα στα τραπέζια που διατρέχουν το χώρο, η μυρωδιά του εκλεκτού κρέατος πλανάται στον αέρα και η χαρακτηριστική θέρμη της φιλοξενίας α λα Basegrill χαρίζει στην ατμόσφαιρα την αίσθηση μιας διαρκούς γιορτής. Πιάτα υπογραφή, όπως το καρπάτσιο με ρόκα, το signature συκώτι, αλλά και τα αέρινα αλλαντικά της MetaMeat θα βρουν και εδώ σταθερή θέση στο μενού, ενώ την τιμητική τους θα έχουν εκλεκτές μοσχαρίσιες κοπές, από σπουδαίες ελληνικές, αλλά και σπάνιες διεθνείς ράτσες.

Mamy Blue

Σκηνικό ναπολετάνικης φιέστας έχει φέρει στην Άνω Γλυφάδα το Mamy Blue, με τη Σοφία Λόρεν και τον Ντιέγκο Μαραντόνα να επιβλέπουν τα τεκταινόμενα στον ολάνθιστο… λεμονόκηπο του "Mamy Blue". Ναι, ακριβώς όπως το διαβάσατε: φουντωμένες λεμονιές σκεπάζουν τη σάλα στο νέο ιταλικό στέκι των Νοτίων, με το χτιστό ξυλόφουρνο να δεσπόζει ως βωμός της νοστιμιάς, αφού από τη ζεστή του αγκαλιά βγαίνουν δαντελένιες ναπολετάνικες πίτσες, με ζυμάρι που ωριμάζει για 36 με 48 ώρες και εκλεκτά toppings όπως η for di latte mozzarella και τα ντοματάκια San Marzano. Η ιταλιάνικη γιορτή συμπληρώνεται με αέρινα vitello tonnati, ναπολετάνικα κεφτεδάκια, και φυσικά pasta.

Mezze Glyfada

Mezze Γλυφάδα

Τη φιλοσοφία του εκλεκτού μεζέ με διάθεση παιχνιδιάρικη αντιμετωπίζει το μοντέρνο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, πλασαρισμένο ιδανικά πάνω στην best seller πιάτσα της Αγγέλου Μεταξά, στο κέντρο της Γλυφάδας. Χειροποίητα παστά, αλλαντικά και λουκάνικα έχουν εδραιώσει τη θέση του στην καρδιά των καλοφαγάδων όλης της Αθήνας, ενώ φρέσκα θαλασσινά, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας, σκορπούν γευστικά δίχτυα στις παρέες των θαμώνων. Signature πιάτα παραμένουν οι πληθωρικές σούβλες, που έρχονται σε παραλλαγές για κρεατοφάγους και ψαρόφιλους εξίσου, με μοσχαρίσιο φιλέτο, κοτόπουλο, σολομό και τόνο με γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι, ενώ μοντέρνα φαβορί, όπως το σεβίτσε χταποδιού με leche de tigre από τα ζουμάκια του, αλλά και classics σαν το κεμπαπ κοτόπουλου και το μπιφτέκι προβατίνας συμπληρώνουν το μενού.

Ramino

Ramino Γλυφάδα

Το ιταλικό του Ομίλου Καστελόριζο είναι σταθερός σταθμός μας για σοφιστικές εκδοχές της ιταλικής κουζίνας, προτείνοντας μια μοντέρνα εκδοχή των κλασικών πιάτων της γείτονος. Σύγχρονες τεχνικές και ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη φέρνουν την πληθωρική νοστιμιά στο προσκήνιο, με φρέσκα ζυμαρικά, να πρωταγωνιστούν σε πιάτα όπως η μοντέρνα εκδοχή της Amatriciana με fusilloni, χοιρινά μάγουλα, χειροποίητο μπέικον και καπνιστό τσίλι, ενώ άψογες πίτσες, όπως η πάντα δημοφιλής Funghi al tartufo, με φρέσκα άγρια μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας, αναδεικνύουν με νέα ματιά την comfort ζεστασιά και την αυθεντική νοστιμιά της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας.

Ψαρού

Ψαρρού Γλυφάδα

Έχοντας γράψει τη δική της ιωδιούχα ιστορία στο πάντα επιτυχημένο εστιατόριο του Λαυριού, η Ψαρού έχει μεταφέρει τα τελευταία χρόνια τη δράση και στη Γλυφάδα, σε έναν παιχνιδιάρικο, hip χώρο, όπου το θαλασσινό μεζεδολόγημα δίνει ρόλο πρωταγωνιστή σε κάθε λογής μικρόψαρα, αλλά και πολλά τσιμπητά ταιριάσιματα του ούζου και του τσίπουρου. Εκλεκτά αποστάγματα παραταγμένα στα ράφια, πολύχρωμα καδράκια και ένα καφασωτό μπαρ σκορπούν αύρα εναλλακτικής ψαροταβέρνας, απ’ αυτές που θα συναντούσαμε φωλιασμένη σε σοκάκι κάποιου νησιού του Αιγαίου, ενώ ο δίσκος με τα αλίπαστα και τις αλοιφές φέρνει vibes τσιπουράδικου, πριν δώσει τη γαλάζια σκυτάλη σε μικρόψαρα, όστρακα και πιο comfort εκδοχές με ζυμαρικά. Fun σπιρτάδα χαρίζουν τα φρέσκα μύδια teriyaki με sweet chili, ενώ από τα πιο δυνατά χαρτιά είναι το γιουβέτσι με γαρίδες, ντομάτα και στακοβούτυρο.

Vittoria Gati

Vittoria Gatti

Με τη μακρά οικογενειακή παράδοση σε επιτυχημένα εστιατόρια να πηγαίνει αρκετά πίσω, ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του έχουν αφήσει στίγμα στην αθηναϊκή εστίαση με σειρά επιτυχημένων γευστικών projects σε όλη την πόλη. Ναυαρχίδα τους, όμως, παραμένει το "Vittoria Gatti", η σύγχρονη ιταλική brasserie στο κέντρο της Γλυφάδας, που αντλεί έμπνευση από αυθεντικά ιταλικά στοιχεία, για να τα φέρει στο σύγχρονο μεσογειακό σκηνικό. Για παράδειγμα, το Vitello Tonnato και τα Arancini al Pomodoro, που έχουν φανατικούς θαυμαστές, ή οι papardele Bolognese με την αυθεντική μπολονέζικη συνταγή του ραγού. Δυνατό χαρτί αποτελούν φυσικά οι φρέσκες πίτσες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο με ελιά και σκεπάζονται με εκλεκτά toppings, με ζύμη από αλεύρι που φτάνει στη Γλυφάδα αποκλειστικά για το "Vittoria Gatti", από παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης!

Tyson Comfort Pub

Tyson Comfort Pub Γλυφάδα

Ο συνδυασμός που κερδίζει είναι αυτός που αποκαλύπτει με το όνομά του το αγαπημένο αυτό, σχετικά πρόσφατο στέκι της Γλυφάδας, με την ανόθευτη γοητεία μιας καθαρόαιμης pub να κερδίζει comfort ζεστασιά από καλοφτιαγμένο φαγητό, που μοιράζεται ανάμεσα σε σε πληθωρικά πιάτα με κρέας και νόστιμο finger food. Η ωραία  γκάμα από μπύρες σε φιάλη και βαρέλι, βέβαια, που εκτείνεται σε όλες τις ζυθόφιλες γωνιές του πλανήτη, παραμένουν καρδιά της φιλόξενης pub της οδού Κύπρου, ενώ την πρόταση καλοποσίας της συμπληρώνει η προσεγμένη λίστα από cocktails.

Μπαρμπουνάκι Παπαϊωάννου

Μπαρμπουνάκι Γλυφάδα

Με σήμα κατατεθέν το τέλεια φιλεταρισμένο μπαρμπουνάκι στη σχάρα, το casual γλυφαδιώτικο μέλος της μεγάλης εστιατορικής οικογένειας του Γιώργου Παπαιωάννου δε σταματά να εξελίσσεται, επιτείνοντας την ατόφια θαλασσινή του αίσθηση. Η μεγάλη βεντάλια από σπαρταριστά ψάρια ημέρας παραμένει πάντα το δυνατό ατού, με τηγάνι και σχάρα πάντα έτοιμα για μαστόρικα μαγειρέματα, απροσπέραστες όμως είναι και σπεσιαλιτέ όπως τα αχνίσματα, οι θαλασσινές πάστες και τα εκλεκτά μεζεδάκια. Σε κάθε περίπτωση, θα συνοδεύσετε τα έξοχα εδέσματα με ένα από τα 100 αποστάγματα από όλη την Ελλάδα ή με την ενδιαφέρουσα δική τους ετικέτα Μαλαγουζιάς.

Blends Mix n Match

Ήσυχο, επιβλητικό και άκρως φινετσάτο, το "Blends" έχει από καιρό επανακαθορίσει την έννοια του all day στη Γλυφάδα, επενδύοντας συνεχωίς στην dining & drinking εμπειρία που προσφέρει. Το μπερδεύει με ευρηματικότητα τα μεσογειακά κλασικά με τα διεθνή φαβορί της easy going καλοφαγίας, παίζοντας σε comfort και street food ταμπλό, με ιδιαίτερες κοπές κρεάτων να συμπληρώνουν τη γκάμα. Παράλληλα, με εξίσου χαρακτηριστική άνεση κινείται και η ομάδα του bar στη δημιουργική πλευρά των αλκοολούχων μίξεων, με μια cocktail list που μπλεντάρει ιδιαίτερα υλικά, εκλεκτά αποστάγματα και homemade συστατικά για όλα τα γούστα. Ξεκινήστε με ένα κλασικό aperitivo, ή ένα αναβαθμισμένο Gin & Tonic και δώστε βάρος στα signature ποτά.

DB One

DB One

Με ύφος κλασικού αμερικανικού steakhouse σε χώρο και πιάτα, το εστιατόριο του Ulash Tunc, head chef στο μυκονιάτικο "Nusr-Et", το DB One είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο χάρτη της γλυφαδιώτικης καλοφαγίας, και όπως είναι προφανές από το pedigree του, το κύριο θέμα εδώ είναι το εκλεκτό μοσχάρι – είτε τυλιγμένο σε φύλλα χρυσού είτε όχι. Κοπές από φάρμες της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής πρωταγωνιστούν στην πρωτεϊνούχα κολεξιόν, το μοσχαρίσιο ταρτάρ και το μπέργκερ στέκονται άξιοι υπασπιστές στο πλάι, ενώ το DB Special είναι το βαρύ πυροβολικό, με τον ίδιο τον Ulash να έρχεται στο τραπέζι για να καψαλίσει λεπτές φέτες φιλέτου σε καυτό μαντέμι, να τις περιχύσει με λιωμένο βούτυρο και τις σερβίρει σε φέτες ψωμιού, συνθέτοντας μπουκιές – δυναμίτη.

Ark

Ark

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Γλυφάδας συνεχίζει τη μακρά πορεία του στο πιο ειδυλλιακό σημείο της αθηναϊκής Ριβιέρας, με μια ακόμα διάκριση στη φαρέτρα του, αυτήν τη φορά στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023. Εδώ ερχόμαστε όχι μόνο για τη θαλασσινή αύρα, αλλά και για να απολαύσουμε τις signature ελληνικές γεύσεις με την υπογραφή του executive σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το αρχοντικό σκηνικό του "Ark" μας ταξιδεύει στα μήκη του πελάγους, μέσα σε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, ενώ τη μοναδικής αισθητικής seaside εμπειρία συμπληρώνει ένα μενού βαθιάς ελληνικότητας, κεντημένης με σύγχρονες τεχνικές και εκλεκτή πρώτη ύλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ψαρού

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vittoria Gati

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Tyson Comfort Pub

Κύπρου 18, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

DB.One

Κύπρου 65, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One&Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Beastalis

Κύπρου 9, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.