"Villa Grigio": Η (γιορτινή) κουλτούρα του απεριτίφ

Villa Grigio © Γιώργος Βουρσούκης

Το αγαπημένο spot στο Παλαιό Φάληρο τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Negroni και φημίζεται γι’ αυτό. Φορώντας λοιπόν τα γιορτινά του, συνεχίζει να τιμά το δημοφιλέστερο ίσως απεριτίφ όλων των εποχών, σερβίροντάς το στην κλασική εκδοχή του, αλλά και σε τρεις ακόμα παραλλαγές.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Η λίστα των κοκτέιλ έχει ενδιαφέρουσες εορταστικές προσθήκες, όπως το Red Temptation με τζιν, χειροποίητο βερμούτ και κράνμπερις, που θα σας φέρουν πιο κοντά στην μπάρα, ενώ θα βρείτε και μια σύντομη οινική λίστα με 35 αξιόλογες προτάσεις, 15 από τις οποίες σερβίρονται και στο ποτήρι.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Το bar food στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με pinsa με τρούφα, πεκορίνο, ρόκα και παρμεζάνα, σαλάτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα, tacos με ραγού από μοσχάρι, κρέμα αβοκάντο και κρέμα κατσικίσιου τυριού, πεντανόστιμο vegan hot dog, καθώς και gluten free προτάσεις. Τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρεται brunch, ενώ το απόγευμα θα σας περιμένουν ξεχωριστές γιορτινές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 2109812080, villagrigio46.gr, Villa Grigio 46, villagrigio46

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.