"Μαρέγκα από το σπίτι": Μια πάβλοβα για τα Χριστούγεννα!

Μαρέγκα από σπίτι

Oι πιο χριστουγεννιάτικες γλυκές βιτρίνες της πόλης είναι σίγουρα εκείνες του "Μαρέγκα από σπίτι". Οι πάλλευκες σαν χιονισμένες αφράτες πάβλοβες, στολισμένες με φρούτα του δάσους, ρόδια, φράουλες, κάστανα, σοκολάτες, σε τούρτες ή κορμούς, είναι το γλυκό που ταιριάζει όσο κανένα στο γιορτινό μας τραπέζι! Οι γνωστές κυρίες της μαρέγκας, Μπόνα Λάζρι και Βίκυ Γραμματικοπούλου, γνωρίζουν άψογα την τέχνη να φτιάχνουν τις πιο αέρινες και φίνες πάβλοβες με υπέροχα, ταιριαστά υλικά, αλλά και άλλα homemade γλυκίσματα. Περνώντας από το αγαπημένο στέκι της οδού Σκουφά, δεν μπορείς να μην καθίσεις για έναν καφέ μαζί με μια μικρή γλυκιά αμαρτία... Από το εργαστήριο-ζαχαροπλαστείο τους στο Χαλάνδρι, πάλι, δύσκολα βγαίνεις με ένα μόνο γλύκισμα και μάλιστα κατευθείαν από την πηγή: μακαρόν, τιραμισού, μπισκότα, σοκολατάκια, το περίφημο κέικ Napoleon τους, αλλά και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και μια διαφορετική βασιλόπιτα-carrot cake με γκλάσο τυριού στολισμένο με ρόδια!

Μαρέγκα από σπίτι

Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827 / Λεωφ. Πεντέλης 27, Χαλάνδρι, 2114210764 (παραγγελίες και μέσω efood και Wolt), Μαρέγκα από Σπίτι, @marengaapospiti

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.