Στο νέο "En Aithria Athens" για brunch με θέα και όχι μόνο!

'En Aithria Athens' Brunch

Στους φίλους της μπίρας το όνομα "En Aithria" λέει πολλά, καθότι το ομώνυμο στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας μας μύησε στις ποιοτικές ετικέτες από μια πλούσια λίστα. Πλέον, το ολοκαίνουργιο αδελφάκι του που ακούει στο όνομα "En Aithria Athens" φέρνει στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο, την κουλτούρα της μπίρας αλλά και του comfort dining και ποιοτικού drinking που υπηρετεί η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αρκετά ακόμη επιτυχημένα μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας (Agavita, Λεμονόκηπος, Αυλή, Πασατέμπο, Πρίγκηπο, Ηρώδειο και Jungle).

En Aithria Athens

Ανοιχτό από το πρωί για brunch με προσωπικότητα και συνεχίζοντας ως αργά με ποιοτικό comfort food και παρεΐστικη διάθεση, το "En Aithria Athens" μας περιμένει σε έναν όμορφο χώρο με έθνικ πινελιές κι ένα roof garden με θέα στην Ακρόπολη που μαγεύει. Κατεβαίνοντας στο κέντρο για τα γιορτινά ψώνια αλλά και για χαλαρές βόλτες στη στολισμένη Αθήνα κάνουμε focus στο brunch που περιλαμβάνει πολλές και νόστιμες προτάσεις για κάθε όρεξη.

Το πληθωρικό Pretzel Breakfast γεμιστό με κρέμα τυριών, σπανάκι, ασπράδι αβγού, πίκλα κρεμμυδιού και αγγούρι, συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα και μας γεμίζει ενέργεια, ενώ το Tsoureki French Toast με σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη και κανέλα φέρνει τα Χριστούγεννα στο πιάτο! Τα αβγά διαφορετικών ειδών δεν λείπουν φυσικά από το μενού του brunch και είτε ταπροτιμήσουμε τηγανητά με crispy μπέικον, ελληνικό λουκάνικο με φρέσκα μυρωδικά, φρυγανισμένο ψωμί και πατάτες τηγανητές, είτε καγιανά με φέτα και χωριάτικο λουκάνικο, είτε, φυσικά, Benedict με ψητό ζαμπόν, πούδρα μπέικον, hollandaise sauce και σαλάτα κινόα δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο.

Επιλογές όπως η light Omelette από ασπράδι αβγού, με γαλοπούλα καπνιστή, σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο, συνοδεία πράσινης σαλάτας, αλλά και το Super Bowl με σπανάκι, κινόα τρίχρωμη, γλυκοπατάτες, ρεβίθια, κάσιους, αβοκάντο, mango, τοματίνια και σταφίδες κερδίζουν τους fit της παρέας, ενώ τα Pancakes Nutella αλλά και τα αλμυρά Pancakes με καπνιστό χοιρινό απάκι, τυρί γκούντα, μπέικον και αβγό τηγανητό είναι δύο από τα best sellers δικαίως!

Φυσικά, πέρα από τους special καφέδες δεν λείπουν τα κοκτέιλ που αγαπά το brunch (ένα Bloody Mary και μια Mimosa, παρακαλώ!) ενώ τα burger (σημειώνουμε ήδη το En Aithria με μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε χειροποίητο ψωμάκι brioche, γλασαρισμένο μπέικον με σιρόπι σφενδάμου, καραμελωμένο κρεμμύδι, κρέμα cheddar, iceberg, ντομάτα και special En Aithria sauce) και φυσικά οι επιλογές στο grill που συντροφεύουν τις πάνω από 180 ετικέτες μπίρας σίγουρα θα μας κάνουν να ξανάρθουμε να δοκιμάσουμε τα πάντα.

Άστιγγος 13, Θησείο, 2103253957, enaithria.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.