"Συν Αθηνά" και το brunch έχει την πιο όμορφη θέα στην Ακρόπολη

'Συν Αθηνά' Brunch Θησείο

Και μόνο ο περίπατος από το μετρό ως την οδό Ηρακλειδών στο Θησείο σου φτιάχνει τη μέρα, πόσο μάλλον όταν η καρτποσταλική αυτή βόλτα στο ομορφότερο σημείο της Αθήνας έχει ως προορισμό το "Συν Αθηνά" για ένα χαλαρό brunch που θα μας κάνει να αισθανθούμε τουρίστες στην πόλη.

Πιάνουμε, λοιπόν, τραπέζι από το πρωί στο ατμοσφαιρικό τριώροφο νεοκλασικό επί της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, καδράρουμε την Ακρόπολη σε πανοραμική θέα και διατρέχουμε τον πλούσιο κατάλογο του πρωινού και brunch που έχει όλα τα favorites της πιο δυνατής γευστικής τάσης των τελευταίων χρόνων σε κλασικές και πιο πειραγμένες εκδοχές.

Ο καγιανάς εδώ παρασκευάζεται με φρέσκια ντομάτα, νοστιμίζει με μανιτάρια φούρνου, χωριάτικο λουκάνικο και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί κι αρωματίζεται με φρέσκια ρίγανη, ενώ διαχρονική επιλογή αποτελεί, δικαίως, το croque madame με αβγό ποσέ, πατάτα hash brown, μανιτάρια και ντομάτα φούρνου.

Σάντουιτς με σολομό και τυρί κρέμα σε μαύρο ψωμί, λευκή ομελέτα αλλά και green scrambled eggs με αβοκάντο, πράσινη σαλάτα και σολομό αποτελούν εξαιρετικές ιδέες για να πάρουμε δυνάμεις για όλη τη μέρα. Φυσικά, brunch χωρίς βάφλες με φρούτα εποχής και τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου ή θυμαρίσιο μέλι και φρούτα εποχής δεν γίνεται! Ένας φρεσκοστυμμένος χυμός (must της εποχής το ρόδι αλλά και η λεμονάδα με τζίντζερ και μέντα) είναι η ιδανική healthy επιλογή, ενώ δεν παραγγέλνουμε αν δεν ρωτήσουμε και για τις σπιτικές χειροποίητες πίτες ημέρας, αλμυρές αλλά και γλυκές.

Με την οικογένεια, τους φίλους ή τους αγαπημένους μας, το brunch του "Συν Αθηνά" επιβεβαιώνει τη διαχρονική γοητεία του γευστικού spot στον πεζόδρομο του Θησείου που μετρά, διόλου τυχαία, πάνω από είκοσι χρόνια και εξελίσσεται γευστικά διαρκώς χωρίς να επαναπαύεται στο προνομιακό location και την πανοραμική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μια εμπειρία που αξίζει να απολαύσουμε φέτος το χειμώνα, πάνω από μια φορές! 

Περισσότερες πληροφορίες

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.