Αστεράτοι σεφ μαγειρεύουν "σπιτικά" στις φωτιές του "Pharaoh"

Ηχηρά ονόματα του διεθνούς γαστρονομικού τερέν βγαίνουν εκτός fine dining ζώνης για να κάνουν guest εμφανίσεις που θα αφήσουν εποχή στην κουζίνα του «Pharaoh»!

Pharaoh σεφ

Πώς μαγειρεύουν οι σεφ μισελενάτων εστιατορίων για τους φίλους τους στο σπίτι ή πώς θα μαγείρευαν αν εργάζονταν στην κουζίνα μιας ταβέρνας; Όσοι έχετε (εύλογα ίσως) αναρωτηθεί, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια ενδεικτική γευστική απάντηση στο αθηναϊκό "Pharaoh", όπου το επόμενο διάστημα διάσημοι αστεράτοι σεφ, με σύμμαχο τη γοητεία της φωτιάς θα ετοιμάσουν a la carte πιάτα, με αποκλειστικά ελληνικές πρώτες ύλες. Και μην περιμένετε κάτι αντίστοιχο των κλασικών "4 hands" αφού η ιδιαιτερότητα αυτών των μοναδικών (με όλο το νόημα της λέξης) event είναι ότι οι καλεσμένοι σεφ θα μαγειρέψουν χαλαρά, χωρίς "πεσκέσια" από τα πάτρια εδάφη, με μοναδικά εργαλεία τους την καλή πρώτη ύλη και την ιδιωματική γλώσσα της φωτιάς. "Τα πιάτα θα σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος και ο δικός μου ρόλος θα είναι ξεκάθαρα βοηθητικός. Σκοπός είναι οι καλεσμένοι σεφ να είναι χαλαροί, να το κάνουν με ευχαρίστηση και χωρίς το άγχος της τελειότητας που πρέπει να έχει η κουζίνα που υπηρετούν. Να μαγειρέψουν όπως και ό,τι θα μαγείρευαν στο σπίτι για φίλους ή αν δούλευαν σε μια ταβέρνα", μου λέει ο Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ και συνιδιοκτήτης του "Pharaoh". 

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste

Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των Bruno Verjus ("Table-Bruno Verjus", Παρίσι, 2** Michelin, 1 πράσινο αστέρι), Ana Roš ("Hiša Franko", Σλοβενία, *** Michelin, 1 πράσινο αστέρι) και Maksut Askar ("Neolocal", Κωνσταντινούπολη, * Michelin, 1 πράσινο αστέρι). Το εναρκτήριο λάκτισμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα δώσει ο Askar που, σε μια σύντομη κουβέντα μας, μίλησε για τα κοινά στοιχεία της ελληνικής και τουρκικής γαστρονομικής κουλτούρας λέγοντας ότι ανυπομονεί για την παρθενική του επίσκεψη στην Αθήνα και για τη γνωριμία του με τα ελληνικά υλικά. Η Roš ωστόσο έχει επισκεφτεί επαναλαμβανόμενα την Ελλάδα και την Αθήνα και σε πρόσφατη συνάντησή μας δήλωνε ενθουσιασμένη με τη βαθιά νοστιμιά απλών ντόπιων πιάτων. Έχοντας επισκεφτεί δύο εκ των σεφ στη βάση τους ψυχανεμίζομαι (ελπίζω μάλλον ενδόμυχα) ότι από τα χέρια της Roš θα δοκιμάσουμε μεταξύ άλλων και μια ωραία μαστιχωτή frika, από τα αγαπημένα κλασικά της Σλοβενίας, ή κάποιο από τα πιάτα του "Jaz", του νέου, πιο comfort προσανατολισμού, εστιατορίου της, ο δε Maksut μάλλον θα παίξει μπάλα με γεύσεις που μπορεί να μας φανούν αρκετά γνώριμες ενώ για τον Versus ομολογώ πως δεν μπορώ να μαντέψω, ωστόσο, πληροφορηθήκαμε για μερικά ενδιαφέροντα "ραντεβού" με τοπικά γαστρονομικά διαμαντάκια που πιθανότατα θα είναι η βάση των πιάτων του.

Διαβάστε Επίσης

Αν βέβαια όλο αυτό εκτός από ειδησεογραφικής, το δούμε και από ιδεολογικής σκοπιάς, μεταφέρω αυτολεξί τα λόγια του οικοδεσπότη σεφ, που με λίγες φράσεις προσφέρει τροφή για σκέψη σε αφθονία: "αυτές οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στο να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δηλαδή αφού διακεκριμένοι μάγειρες είναι τόσο cool ώστε να μπουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν με περηφάνεια απλό φαγητό, για ποιον λόγο δυσκολευόμαστε να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι στον τόπο μας;" Γιατί άραγε;

Περισσότερες πληροφορίες

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.