Σήματα Μορς ντύνουν το Πλωμάρι

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αποτείνει φόρο τιμής στη θρυλική γλώσσα της θάλασσας εκπέμποντας σήματα Μορς από τη συλλεκτική του φιάλη.

Ούζο Πλωμαρίου

Αν δημιουργήσεις μια εξίσωση που θα λέει ήλιος + θάλασσα + βαπόρια + μεζές + ούζο = ελληνική ψυχή, πέφτεις 100% μέσα. Η ναυτοσύνη και ότι την συνοδεύει είναι βαθειά χαραγμένο μέσα στο γαλανόλευκο dna. Συνεχίζοντας λοιπόν την παράδοση των συλλεκτικών φιαλών του, μετά τα περσινά "Καίκια", το δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αφιερώνει την φετεινή έκδοση στον κώδικα Μορς, τη θρυλική γλώσσα των ναυτικών.

Με τις τελείες και τις παύλες τους αποτυπώνουν ξεχωριστές στιγμές επικοινωνίας που αποδείχτηκαν σωτήριες σε μια εποχή που όλα ήταν διαφορετικά χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα σήματα Μορς έγραψαν κάποτε τη δική τους ιστορία με ηχητικά κύματα και φωτεινές ενδείξεις στις ελληνικές και τις παγκόσμιες θάλασσες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Μαρκόνης –ραδιοτηλεγραφητής δηλαδή - ήταν και ο νοτισμένος αλμύρα και ιώδιο μεγάλος ποιητής Νίκος Καββαδίας.

Ούζο Πλωμαρίου

Άρρηκτα δεμένο με τη ναυτική κουλτούρα της Ελλάδας το Ούζο Πλωμαρίου, υιοθετώντας τα χρώματα και τη γλώσσα της θάλασσας αγκαλιάζει το ναυτικό πνεύμα αλλά και το ειδικό βάρος της ελληνικής ναυσιπλοΐας στον πολιτισμό της χώρας μας. Η συλλεκτική φιάλη, ολόλευκη στην πανηγυρική της εκδοχή, στολίζεται με τα χρώματα του καλοκαιριού σε χειροποίητες μπλε και γαλάζιες πινελιές, που αποδίδουν τις λέξεις Ouzo Plomari στη γλώσσα Μορς, σαν φόρος τιμής σε μια γλώσσα που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις ναυτικές περιπέτειες στη θάλασσα. Οι συλλεκτικές, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες κυκλοφορούν μέσα σε όμορφο κουτί, εκτός από την Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σίγουρα θα τις βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και στα Duty Free Shops ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.