'Oh! Dio', στο Θησείο για ένα wine bar σχεδόν... θεϊκό

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο

Σε ένα από τα πιο προνομιακά όσο και αντιπροσωπευτικά σημεία της Αθήνας, στο Θησείο και εκεί όπου άλλοτε στεγαζόταν το Ωδείο Athenaeum Μαρία Κάλλας, το 'Oh! Dio' συστήνεται εδώ και λίγο καιρό σαν μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο πεδίο των wine bar restaurants της πόλης.

Η Φωτεινή Παντζιά του 'By The Glass' και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας, γεμάτο ιστορία, τέχνη και γαστρονομία.

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 1

Η αγάπη, το πάθος και το μεράκι του ολόφρεσκου wine bar restaurant περνά σε κάθε πτυχή του χώρου και των μενού του, που παράλληλα και συμπληρωματικά προσφέρουν μία εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα στο σύμπαν της γεύσης.

Το κρασί μπαίνει σε πρώτο πλάνο, με τους ιδιοκτήτες να αποφασίζουν να μην καταπιεστούν προτείνοντας μια διπλή οινική λίστα -της Φωτεινής και του Άγγελου- που συμπαθεί πολύ τον ελληνικό αμπελώνα, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί.

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 2

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 3

Δίπλα στο κρασί, στέκεται μία ευρηματική ελληνική κουζίνα με πιάτα που τιμούν τόσο τη γευστική παράδοση της χώρας μας όσο και τα μοντέρνα μεσογειακά πρότυπα.

Όλα αυτά, υπό το βλέμμα της εμβληματικής φυσιογνωμίας της Μαρίας Κάλλας, που σε μία σε εμπνευσμένη απόδοση επιτηρεί τα πάντα δίπλα από το μπαρ, αποπνέοντας Ελλάδα και παγκόσμιο πρεστίζ.

Info: Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 210 3213170

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.