Στη Νέα Σμύρνη, για το σχεδόν speakeasy wine bar 'Κάρολο'

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη

Χώρος κρυμμένος τόσο-όσο ώστε να τον ανακαλύπτουν εκείνοι που επιθυμούν να εξερευνήσουν πραγματικά τις αληθινές απολαύσεις της ζωής, 'βυθισμένος' στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου. Ασυνήθιστο σημείο για ένα wine bar θα έλεγε κανείς αλλά εκεί ακριβώς στεγάζεται ο 'Κάρολος'. 

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 2

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 3

Η μικρή κατάφυτη αυλή του με τραπέζια από μάρμαρο και ξύλο συνδέεται όμορφα με το θαυμάσιο εσωτερικό που σε ταξιδεύει στα 60s, με μικρές δόσεις σκανδιναβικών στοιχείων και κάτι τις από όλα όσα θα συναντούσες σε σκηνικό ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Γενικά, ο 'Κάρολος' είναι ένα wine bar που ξεχωρίζει με το δικό του, διαφορετικό τρόπο, κάτι που μαρτυρά και το μουσικό χαλί με κομμάτια από τα 60s και τα 70s.

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 4

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο 'Κάρολος' και η έμπειρη ομάδα του θα σε ξεναγήσουν στις διαδρομές του ελληνικού κρασιού, με δεκάδες ετικέτες, προσεκτικά διαλεγμένες ώστε να ικανοποιούν κάθε γούστο και παλέτα, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό ένα άκρως αντιπροσωπευτικό φάσμα της χώρας μας, σε περιοχές, ποικιλίες και κτήματα.

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 8

Οι διαφορετικές και άκρως ενδιαφέρουσες γευστικά pinse romana αποτελούν το ιδανικότερο pairing για το κρασί σου, με την κουζίνα όμως να μην περιορίζεται εκεί, δίνοντας μπόλικες ακόμη επιλογές, πάντοτε επενδύοντας σε φρέσκα υλικά ημέρας και σε μία εξαιρετικά value for money προσέγγιση.

Info: Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, τηλ. 212 1065556

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.