'Τανίνη Αγάπη μου', ένα διαφορετικό wine bar των Εξαρχείων

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, περίπου 5 χρόνια πριν, το 'Τανίνη, Αγάπη μου' έγινε talk of the town και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους εντός των αθηναϊκών τειχών. Μία ομάδα ανθρώπων εκ των οποίων ο καθένας αγαπά το κρασί με τον δικό του τρόπο, έφτιαξαν έναν πολύχρωμο και ανοιχτόκαρδο χώρο/wine bar ώστε να διηγηθούν οινικές ιστορίες και να μοιραστούν το πάθος τους. 

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 14

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 7

Η φιλοσοφία στο 'Τανίνη Αγάπη μου' πατά στιβαρά σε δύο βασικούς άξονες: Την ασυμβίβαστη ποιότητα σε όλη την γκάμα των προϊόντων και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο πρώτο πεδίο, έχει γίνει μία ενδελεχή έρευνα με βάση την αγάπη για το ελληνικό κρασί και έχουν συλλεχθεί προσεκτικά ετικέτες από κάθε -μικρή ή μεγαλύτερη- οινοπαραγωγική ζώνη της χώρας, με προτάσεις από πρωτοπόρους παραγωγούς, σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και focus σε βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά και αντίστοιχα φυσικής ή ήπιας φυσικής οινοποίησης.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 10

Όσον αφορά το τερέν της βιωσιμότητας, εδώ χρησιμοποιούνται vintage πιάτα και ποτήρια από μελαμίνη, ανακυκλώσιμες ή βιοδιασπώμενες συσκευασίες, έπιπλα που έχουν δημιουργηθεί από ανεξάρτητους τεχνίτες και είναι φτιαγμένα από ξύλο σημύδας με οικολογικά βερνίκια νερού.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 8

Όλα τα παραπάνω έρχονται να συναντήσουν μία βασική ιδέα: Πως το κρασί έχει στενούς και βαθείς δεσμούς με την ελληνική κουλτούρα και παράδοση και αποτελεί ένα προϊόν για όλους, που κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε μέσο που ενώνει τους ανθρώπους.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 4

'Καρδιά' αλλά και ένα από τα highlights του 'Τανίνη Αγάπη μου' είναι το υπόγειο κελάρι επί του πεζοδρόμου της Μεθώνης, με μία ειδικά κατασκευασμένη επιτοίχια κάβα που φιλοξενεί όλες τις ετικέτες της λίστας (συν μερικές έξτρα), την ίδια στιγμή που λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος οινικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, φιλοξενώντας παρουσιάσεις παραγωγών, γευστικές δοκιμές, μουσικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις.

Info: Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια, τηλ.211 1150145

*φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός + Ιφιγένεια Φιλοπούλου 

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.