Κοινωνική ευαισθησία: "Τώρα μπορώ και εγώ"…να γίνω σομελιέ

Ένα γενναιόδωρο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινοχοοίας για μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας.

Τώρα μπορώ και εγώ

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι σοβαροί επαγγελματίες στο σέρβις του κρασιού στα εστιατόρια είναι και δυσεύρετοι αλλά και περιζήτητοι μετά την πανδημία. Είναι προφανές επίσης το πόσο πολύ επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Γι' αυτό και το "Γυναικείο Πρόγραμμα Στήριξης και Εκπαίδευσης στον Τουρισμό" με τίτλο "Τώρα μπορώ και εγώ", που στηρίζεται από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation και υλοποιείται από το WSPC του πλέον έγκριτου εκπαιδευτικού οργανισμού στο κρασί και τα αποστάγματα στην Ελλάδα.

Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, θα είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. Ο Gérard Basset, τον θυμάμαι να διαγωνίζεται για τον τίτλο του καλύτερου sommelier στον κόσμο το 2004 στην Αθήνα που τον κατέκτησε τελικά το 2010, ήταν μια κορυφαία πολυσχιδής προσωπικότητα που εκτός από τους τίτλους του τον εκτιμούσαν άπαντες για τη γενναιοδωρία του (χρηματοδοτούσε ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας), την ταπεινότητα και την καλοσύνη του ∙ η κορυφαία οινοκριτικός του πλανήτη Jancis Robinson μάλιστα τον θεωρεί "τον κορυφαίο sommelier που συνάντησε ποτέ και για τις γνώσεις του και για τον τρόπο που περιποιούνταν τους πελάτες του".

Τώρα μπορώ και εγώ

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρώτος Master of Wine στην Ελλάδα και πρόεδρος του WSPCE μου δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset".

Υπ όψιν ότι τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA BaristaLevel 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα, και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στο Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ | WSPC.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.